1 € 4,5883 1 USD 1,1069sâmbătă 19 aug 2017
Versiune
Mobile

Studiu: Oamenii au migrat din Africa spre Asia de sud-est cu 20.000 de ani mai devreme decat se credea

de Antonia Jeflea Sâmbătă, 12 august 2017, 18:01
- a A+
Oamenii au plecat din Africa si au ajuns in Asia de sud-est cu 20.000 de ani mai devreme decat se credea pana acum, potrivit unui studiu al unui grup de cercetatori de la Universitatea din Queensland, noteza Science Daily .


Doctorul Gilbert Price de la Scoala de Stiinte ale Pamantului si Mediului Inconjurator, din cadrul Universitatii din Queensland, spune ca datarea unui sit de pesteri, numit Lida Ajer, a furnizat primele dovezi ale utilizarii padurii tropicale de catre oameni. 

"Padurile tropicale nu sunt cele mai usoare locuri in care sa traiesti, in special pentru o primata adaptata savanei, deci, se pare ca acesti oameni erau mai dezvoltati decat media, in materie de inteligenta, planificare si adaptare tehnologica", a afirmat Dr Price.

In urma analizei amanuntite a pesterii, cu ajutorul unui program specializat de datare a obiectelor, s-a confirmat faptul ca dintii descoperiti acolo apartin oamenilor moderni, Homo Sapiens si sunt de acum 73.000 de ani. Acestia fusesera descoperiti acum 200 de ani de catre paleo-antropologul Eugene Dubois.
825 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza