Atleta Alina Rotaru s-a clasat, vineri seara, pe locul 12, ultimul, in finala probei de saritura in lungime, la Campionatele Mondiale de la Londra. Brittney Reese (SUA) a luat titlul mondial, anunta News.ro. Alina Rotaru (CSM Bucuresti, 24 de ani) s-a aflat la prima finala mondiala de senioare din cariera, cea mai buna saritura a sa masurand 6,46 metri, iar celelalte 6,29 metri si 6,20. Nu a reusit sa intre in finala de opt, incheind pe locul 12, ultimul.

HotNews.roFoto: Hotnews

In calificari, Alina Rotaru a fost a 7-a in grupa A, cu 6,50 metri.

Medalia de aur a revenit sportivei americane Brittney Reese (7,02 metri), iar pe podium au mai urcat Darya Klishina (7,00 metri, Rusia, dar a concurat ca atlet neutru) si Tiana Bartoletta (6,97 metri, SUA).

Pana in prezent, delegatia Romaniei nu a obtinut vreo medalie la CM de la Londra, bifand un loc 12 la aruncarea greutatii, prin Andrei Gag, in timp ce la maraton, Liliana Dragomir s-a clasat pe locul 67.

Delegatia tricolora la Londra include 15 sportivi, din care trei participa la invitatia IAAF.

Ultima medalie mondiala la atletism, obtinuta de Romania, dateaza de la editia Berlin 2009, cand Nicoleta Grasu a castigat bronzul la aruncarea discului (65,20 metri).