​Intalnire online Care va fi impactul propunerii de plata defalcata a TVA pentru business? Raluca Baldea si Alexandru Comanescu, Seniori Manageri Deloitte Romania au discutatonline cu cititorii - Hotnews Mobile
1 € 4,6549 1 USD 4,0128vineri 20 iul 2018
Dosare Juridice 

​Intalnire online Care va fi impactul propunerii de plata defalcata a TVA pentru business? Raluca Baldea si Alexandru Comanescu, Seniori Manageri Deloitte Romania au discutatonline cu cititorii

de Narcis Anton Miercuri, 9 august 2017, 13:51
- a A+
Imagine
Sistemul de plata defalcata a TVA (split payment VAT) ar urma sa fie aplicat in Romania de la 1 octombrie 2017, potrivit unui proiect de ordonanta a Guvernului, publicat de Ministerul de Finante pe 4 august 2017. Cum ar functiona in practica plata defalcata a TVA? Cum si de ce va fi afectat cash-flow-ul companiilor? Va creste povara administrativa? Ce riscuri apar pentru business? Raluca Baldea, Senior Manager Deloitte Romania si Alexandru Comanescu, Senior Manager Deloitte Romania au discutat online cu cititorii joi, 10 august, de la ora 14.00.
  • Intalnirea online s-a incheiat
4152 de afisari


Split VAT
Adrian_B [anonim], Miercuri, 9 august 2017, 14:41
+1/1
Inteleg ca acest mecanism se doreste pentru a elimina evaziunea fiscala privind TVA.

Evaziuna fiscala nu se afla in conturi ci in documente. Cum ramane cu cei care nu inregistreaza documentele?

Nu poate nimeni sa blocheze sume de bani daca acele sume nu sunt exigibile. Am dreptate sau nu?

Cu ce drept poate statul sa dispuna blocarea sumelor de bani care nu sunt exigibile. Mai mult din ce vad in proiectul de ordonanta spune clar ca pentru aceste conturi speciale de TVA nu se bonifica dobanda. Pai de ce? Punem la dispozitia bancilor lichiditate gratis??? Unde este logica?

Costurile pentru companii se vor tripla, iar Microintreprinderile vor fi omorate. Nu poti sa pui un IMM sa mearga zilnic la Banca sau Trezorerie pentru a depune TVA. Sunt companii/ puncte de lucru care sunt la 50 km distanta de o banca si statul il pune sa mearga sa depuna TVA in valoare de 50 lei? Va prefera sa plateasca amenda de 25 lei (50% din valoarea TVA) deoarece motorina si timpul costa cum mult mai mult decat cei 25 lei.

Suntem absurzi.

Eu as vedea acest mecanism pentru companiile cu cifra de afaceri de peste 2.5 mil lei ca fiind obligatoriu, iar pentru ceilalti sa fie optional, dar sa vina si cu alte recompense din partea statului, gen: cei inclusi in mechanism sa nu mai fie verificati pentru TVA de catre ANAF (adica pentru a primi trebuie da dai sau "win - win").
-
*** [anonim], Miercuri, 9 august 2017, 13:58
0/2
Pe proiectul actual e nevoie de 2 conturi de TVA sa fie generate? (unul de platu si unul de incasari) sau e suficient doar unul? (exista ambiguitate din perspectiva asta in proiect)
inca 39 de comentarii comenteaza