In Cluj vorbesti Untold. In Bucuresti vezi arta subversiva la Muzeul de Arta Contemporana in documentarul “Arta si furie: Pixadores”. Sau mergi la “Intalnirea oamenilor de la tara”, daca ai nostalgii autentic romanesti. Weekend-ul este al mamicilor care alapteaza simultan in port national. Nu-i o inventie. E evenimentul “Marea Atasare / Alaptare” de la Muzeul Satului. Vrei jazz si poezie? Mergi la Festivalul Gellu Naum. Cursurile Zen, Yoga si de meditatie sunt peste tot. Rock si folk, petreceri pe plaja, tabara de spiritualitate, toate-s la Vama Veche.Este weekend Haute Culture. CLICK pentru detalii.

Weekend Haute CultureFoto: Haute Culture

3 – 7 AUGUST UNTOLD

CLUJCea mai marescena a unei productii din Romania. De fapt, 10 scene si o roata de observatie care se numeste Dragon’s Eye, de unde poti sa vezi “taramnul Untold”. “Real Life Fantasy”, ii mai spun organizatorii experientei Nespuse (asa se traduce Untold, nu?). Festivalierii se pot deghiza in zei, zeite, regi, regine. 1,200 de forte de ordine vin la Untold sa aiba grija de oamenii excedati de Untold: jandarmi, politisti, pompieri, medici. Opt puncte de prim-ajutor. 400 de metri liniari cu baruri. 60 de tone de gheata dupa tejghea. Pentru angajatii festivalului s-au pregatit doua tiruri cu apa potabila. Suna ca-n filmele cu supereroi. Oare artistii or sa zboare pe deasupra Clujului sau au vedere cu raze X siabilitatea invizibilitatii? Altfel n-ar fi fantezia completa, nu?

3 AUGUST OAMENI DE LA TARA

BUCURESTIul da o replica Clujului. Intalnirea oamenilor de la tara, Terasa Monteoru Ce-i cu oamenii de la tara? Stiai ca Lucian Blaga spunea ca “vesnicia s-a nascut la sat”? Du-te la intalnirea cu ei sa-ti incarci bateriile cu vesnicie. Este o gluma. Insa organizatorii spun asa: “Haideti sa ne vedem pe 3 august, intr-o joi seara dupa munca, sa stam la un pahar de vorba despre tot ce inseamna Oameni de la tara:cine suntem, ce am facut pana acum si ce mai avem in plan.”

3 AUGUST YOGA HUB

Summer Yoga, Hermitage urban spiritual hub Tehnici de meditatie, exercitii de respiratie si practica posturilor (asanas). Livia Constantin, fondatoarea Scolii de yoga "Atha Iti" va invita: sa va imbunatatiti flexibilitatea, mobilitatea musculaturii si a articulatiilor, sa va dezvoltati puterea, stabilitatea si claritatea, sa accesati o stare interioara de bine. Esti imatur si fara bun-simt? Nu mai manca seminte. Nu mai face panarama. Stai drept.Acceseaza pentru numele lui Brahma starea interioara de bine. Numai rau vezi? Fa Yoga.

3 AUGUST ODIHNA SPIRITULUI

Descoperirea Odihnei Spirituale, Europa Royale Bucharest Intr-o alergare continua dupa produse si rezultate, fiinta ajunge, la un moment dat, intr-o confuzie mentala, pe care nu stie cum sa o interpreteze. Confuzia este cauzata de: Oboseala mentala. Un diagnostic fatal. O nevroza. Tu o astfel de fiinta vrei sa fii? Trebuie sa intelegi ce inseamna “a fi”. Sa te conectezi. Nu la net, bata-l software-ul! Conecteaza-te la univers. Uita-te in jur, priveste bine.Vezi ceva? Ei bine, ceea ce vezi este universul. La acela trebuie tu sa te conectezi.

4-6 AUGUST MOTOARE BLACK LA CALARASI

Black&White Motor Fest, dar vino cu orice motor la Calarasi, ca si aici-i Festival.

4 AUGUST ARTA&FURIE DE LA PIXADORES

Arta si furie: Pixadores, Muzeul National de Arta Contemporana Documentarul “Pixadores” spune povestea a patru tineri care vor cu orice chip sa lase o urma in lume. Trebuie sa mergi. Uite de ce: Cand au fost invitati la Bienala de Arta Contemporana de la Berlin, au scandalizat curatorul german care i-a invitat. Si-au pus tag-urile pe peretiiunei cladiri de patrimoniu si au refuzat sa atinga panourile care le-au fost puse la dispozitie.

4 AUGUST Priku x Sublee x Hozoc la Piscina

Petrecere De Vara w. Cabanne x Traumer x Cezar b2b Priku x Sublee x Hozoc, Kundalini Pool Bar & Lounge O noapte de vara, o zi la piscina. Nu-i cunoastem pe artistii invitati ca dizeuze la petrecerea de pe marginea piscinei. Insa propabil sunt underground.Deci artistii ies din underground la soare.

4-6 AUGUST BALACEALA IN PADURE

Urban ZEN Retreat, Iar Zen? Desigur. “Te invitam sa ni te alaturi pentru trei zile de rasfat total intr-una dintre cele mai noi clinici de wellness si detoxifere a mintii si a trupului, localizata in apropierea Bucurestiului, inconjurata de padure.” Va fi forest bathing (in traducere: balaceala prin paduri), workshop de numerologie (vei invata ca 1+1=2), cristaloterapie (iti pun niste cristale pe tine, care reflecta lumina), yoga, nutritie sanatoasa si detoxifiere fizica si mentala, masaj, sauna si piscina pe parcursul a trei zile si doua nopti. Cura dureaza cat dura nunta in basmele cu Fat Frumos. Acum Fat Frumos e pe wellness & detoxifiere. La final de program au si un group hug.

4-5 AUGUST POEZIE GELLU NAUM

Festivalul Gellu Naum, Muzeul National al Literaturii RomaneFestivalul Gellu Naum din acest an se va desfasura pe parcursul a doua zile, la Bucuresti si Comana, si va reuni poeti romani contemporani, apropiati de Gellu Naum si de scrierile sale. Frumos. Lasam aici o poezie de Naum: “Sa revenim la frumoasele noastre deprinderi / sub cerul intuitional / sa ne aram cu grija pamantul de pe talpi / sa folosim gesturi de papura cuvinte / despre balante despre forma focului / despre extazul binecuvantat si dureros / sau despre sange despre lapte si despre celelalte obiecte-mama” (“Frumoasele deprinderi”) Va fi intai o seara de jazz si poezie, in Gradina Muzeului National al Literaturii Romane, incepand cu ora 19:30, si la o serie de Lecturi de poezie, sambata 5 august, la Pensiunea Bujorul din Comana, incepand cu ora 14:00, pentru a marca implinirea a 102 de ani de la nasterea scriitorului Gellu Naum.

4 AUGUST SUNET FIN

Live Sunet Fin Special Guest: SefulBoss, Mojo Da, asa se numeste trupa, Sunet Fin. Vor fi alaturi de ei si alte trupe, dintre care amintim: “Misiune de pedeapsa”, “Implant pentru refuz” si “Relative”. Asa nume nasc mistere. Va mai fi si trupaSefulboss - o trupa cu putina istorie, dar cu multe cantece rock.

5 AUGUST Marea Atasare

Alaptare 2017 la Muzeul Satului - Alaptam pentru Romania!, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” O sa dam intreaga descriere a evenimentului, e absolut graitoare. Nu se cade sa adaugam vreo fraza: “Devenita deja o traditie, manifestarea pro-alaptare Marea Atasare va avea loc, ca si in anii trecuti, la Muzeul Satului din Bucuresti. Sambata, 5 August 2017, incepand cu ora 10.00, Asociatia de Pediatrie si Consultanta in Alaptare impreuna cu Photography Studio si in parteneriat cu Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", invita mamele sa sarbatoreasca imbracate in ii Saptamana Mondiala a Alaptarii pe Pajistea Jurilovca unde, la ora 10.30 fix urmeaza sa se consemneze la nivel global evenimentul Marea Atasare 2017, cand zeci de mii de mamici din intreaga lume isi vor alapta pruncii simultan. Anul trecut, manifestarea noastra a fost apreciata la nivel international, remarcandu-se frumusetea portului national al mamelor participante,conform numeroaselor relatari din presa straina disponibile, in parte, aici:

Nu-i gluma, saptamana viitoare, dupa aceasta Mare Alaptare urmeaza Marea Intarcare. Mamicile isi intarca pruncii. Da. Evenimentele sunt in tandem. Nu-i nicio inventie de-a noastra.

5 AUGUST RAZVAN VASILESCU

La Godot Café Teatru Va fi un One Man Show cu Razvan Vasilescu. Actorul povesteste cu umor si ironie despre cum i s-a schimbat perspectiva asupravietii odata cu inaintarea in varsta. Un ,,haz de necaz’’ sincer.

5 AUGUST LAUTARII DIN GRATIA LUI DRAGNEA

Deschidere BEAT - Trio Haiducilor cu Nicolae Feraru, BEAT bar umanist Concert de muzica lautareasca cu renumitul tambalist Nicolae Feraru, pe maestrul Tagoi, fost Taraf De Haidouks, si pe Sile Vlad, (lautarii din Gratia – comuna unde s-a nascut Dragnea. Cat de cool, un concetatean al liderului politic, ce ocazie sa-l intalnesti, nu?). Dupa concert, petrecere cu muzica lautareasca frumoasa: Taraf De Haidouks, Toni Iordache, Romica Puceanu, Maria Tanase,Gabi Lunca, Faramita Lambru, Dona Dumitru Siminica...

5 AUGUST IN RAHOVA

O plimbare de seara din Rahova → MNAC O plimbare de seara din Piata de Flori Rahova spre Muzeul National de Arta Contempora al Romaniei.

5 AUGUST ROCKEREALA, FOLKAREALA & ZEN IN VAMA

VAMA VECHEFolk, rockereala,tabara de spiritualitateOamenii inca nu s-au plictisit de folk. E evergreen.E nemuritor. De cand lumea si pamantul ascultam folk. Folk-ul & rockereala sunt la Vama Veche in weekend.

Tabara de spiritualitate de la Vama Veche:Bem si nenea de la televizor Oreste te invata Tot. Absolut Tot. Inclusiv Energetica subtila (in niciun caz energetica grosolana!), Angelologie (ai face bine sa stii “Inger, ingerasul meu” pe de rost!) si Fiintele din lumea nevazuta (fantome, strigoi, moroi, bacterii, microbi) s.a.m.d..