Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a solicitat Corpului de control al premierului Mihai Tudose sa cerceteze activitatea birourilor de promovare externa, controlul demarand in urma cu doua zile. Masura vine dupa ce ministrul Dobre a decis in urma cu trei luni desfiintarea birourilor de promovare din strainatate, relateaza Newsro.

"Am rugat Corpul de control al premierului sa se ocupe de aceste verificari. Controlul a demarat in urma cu doua zile. Actele sunt la sediul Ministerului Turismului si privesc toata activitatea birourilor de promovare din strainatate", a declarat ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, pentru News.ro.

Acesta estimeaza ca va avea deja primele concluzii intr-o luna-doua.

Ministerul Turismului a decis in urma cu trei luni sa desfiinteze birourile externe de promovare, motivand nereguli descoperite de Curtea de Conturi a Romaniei.

Este vorba de birourile din Berlin, Roma, Viena, Londra, Varsovia, Moscova, Paris si New York, fiecare cu cate un angajat.

Patronatele din turism si reprezentanti ai sectorului au criticat aceasta masura, motivand ca masura va avea efecte negative si ca nu au existat consultari inainte.

Birourile externe de promovare vor fi redeschise dupa ce se reglementeaza notiunea de "atasat in turism", iar cand vor demara concursurile pentru posturile respective, angajatii vor avea statut diplomatic, sustine ministrul.

In cadrul Comitetului Consultativ in Turism se vor decide tarile unde isi vor desfasura activitatea noile birouri de promovare externa.

In urmatoarea perioada, Ministerul Turismului, impreuna cu Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Muncii, vor elabora un statut al angajatilor din reprezentantele de promovare turistica externe si un regulament de concurs, in baza caruia sa fie ocupate aceste posturi.