Trei palestinieni au fost ucisi vineri in confruntari intre fortele israeliene si manifestanti furiosi pentru noile masuri de securitate impuse de Israel in jurul ultra-sensibilei Esplanade a Moscheilor din Ierusalimul de Est, scrie AFP.

Un palestinian a fost ucis de fortele israeliene in cadrul unor confruntari in cartierul Al-Tur, a precizat ministerul palestinian al Sanatatii.

O a doua persoana a fost impuscata mortal in cartierul Ras al-Amoud, in apropiere de Orasul Vechi din Ierusalimul de est, anexat de Israel, iar o a treia a fost impuscata la Abu Dis, in Cisiordania ocupata, a adaugat ministerului, fara a oferi informatii legate de circumstantele deceselor.

Confruntarile au izbucnit dupa saptamanala ruga a musulmanilor si dupa ce guvernul evreu a interzis accesul persoanelor sub varsta de 50 de ani, intr-un context de tensiuni tot mai mari.

Palestinienii denunta instalarea de detectoare de metal la intrarile pe Esplanada Moscheilor, decisa dupa un atac sangeros asupra unor politisti israelieni in 14 iulie.

Mai multe aici.