Bucharest International Air Show, cel mai mare spectacol aeronautic din Romania, va avea loc sambata la Romaero, pe aeroportul Baneasa. Spectacolul va cuprinde circa 100 de aeronave civile si militare, in evolutii aeriene si expuse publicului, dar si peste 250 de piloti si parasutisti. Printre aeronavele care vor oferi reprezentatii se numara F16-uri romanesti, poloneze si turcesi, F15 americane, Gripen-uri unguresti, dar si un MiG 29 din Polonia, dar si avioanele speciale ale formatiei Flying Bulls. Intrarea este gratuita. Vezi in articol programul evenimentului.

Avioanele F16 ale Fortelor Aeriene Romane deasupra Mării NegreFoto: Fortele Aeriene Romane

Fortele Aeriene Romane vor fi prezente cu avioane MIG21 LanceR, F-16, IAR 99 Soim si elicopterele IAR 330 PUMA.

Fortele Aeriene din Ungaria vor evolua cu JAS 39 Gripen, iar Turcia va oferi reprezentatii cu doua avioane F16.

Fortele Aeriene Poloneze au ajuns la Bucuresti cu avioane de vanatoare MIG 29 si F-16.

US National Air Guard va oferi reprezentatii cu avionul de vanatoare F15C.

Royal Air Force isi vor expune Eurofighter-ele Typhoon, probabil cateva din cele care se afla acum la baza militara de la Mihail Kogalniceanu.

Pe langa aviatia militara, in cadrul evenimentului vor fi si numeroase reprezentante "civile" sustinute de Flying Bulls cu avioane Vought F4U Corsair, B25 Mitchell, Lockheed P-38 "Lighting" si Dornier Alpha Jets.

De asemena vor evolua si asii Aeroclubului Romaniei - Hawks of Romania, White Wings, alaturi de parasutistii formatiei Blue Wings.

O reprezentatie va fi oferita si de catre Iacarii Acrobati, iar TAROM va fi prezenta la eveniment cu o aeronava Boeing 737 care va fi acompaniata de avioanele F16 ale RoAF.

Programul evenimentului: