Soferii cu un comportament adecvat primesc un discount de 50% la RCA; cei cu risc ridicat vor plati pana la 180% - Hotnews Mobile
1 € 4,6303 1 USD 3,9308luni 21 mai 2018

Soferii cu un comportament adecvat primesc un discount de 50% la RCA; cei cu risc ridicat vor plati pana la 180%

de V.M. Luni, 17 iulie 2017, 23:13
- a A+
Imagine
Cei care au comportament adecvat in trafic vor primi un bonus la RCA de 50%, iar persoanele care au un comportament inadecvat vor plati pana la 180%, a declarat luni vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Cornel Coca Constantinescu, potrivit Agerpres .



"Nu sunt modificari semnificative fata de proiectul publicat pe site. Numai in ceea ce priveste bonus malus am discutat cu toti cei implicati si am convenit ca cel care este asigurat si are un comportament adecvat in trafic trebuie sa fie bonusat, trebuie sa primeasca un discount semnificativ. Am crescut acest bonus de la 32% la 50%. Astazi, cei care au un comportament adecvat in trafic primesc un discount de 50% la clasa de bonus 8. In ceea ce priveste categoria persoanelor care sunt malusate, care au un comportament inadecvat in trafic, care fac accidente, care ne imping catre zona de crestere a tarifelor si de rezolvare a acestor probleme pe care le constatam ca exista, vor fi malusati pana la 180%. Era 200%, dar 180% a rezultat in urma dezbaterilor cu asociatii de protectia a consumatorului, transportatori, service-uri", a spus Constantinescu, intr-una din pauzele dezbaterii din Parlament pe proiectul de norma RCA.

Potrivit acestuia, clientii cu risc ridicat vor fi orientati catre Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romani (BAAR) in momentul in care primesc 3 oferte peste tariful de referinta plus factorul n.

"Atunci BAAR, intr-un termen prestabilit de norma, va oferta acesti clienti si ii va repartiza catre asiguratori in functie de cota de piata pe care o au acestia la o data de referinta. Se protejeaza inclusiv clientii cu risc ridicat. Nu putem lasa preturile sa creasca in mod necontrolat. Clientii cu risc ridicat vor fi cei care au facut cele mai multe accidente, frecventa daunei este foarte ridicata, care in mod evident nu respecta regulile in trafic. Un proiect al nostru pe termen mediu si lung este de a interconecta bazele de date ale pietei asigurarilor cu cea a politiei si a merge pe individualizarea riscului", a mai aratat oficialul ASF.

El a mai aratat cu ASF va face tot ce se poate pentru ca asiguratul sa aiba un plus de respect.

"Decontarea directa, tariful de referinta, factorul n, clientul cu risc ridicat, toate aceste chestiuni inseamna un plus de perfectie si de stabilitate a acestei piete in care singurul obligat sa incheie aceasta asigurare este asiguratul. Pe aceasta piata nu este obligat sa lucreze nimeni", a precizat Constantinescu.
6495 de afisari


Din nou
nikita11 [utilizator], Marţi, 18 iulie 2017, 0:07
+9/19
Exact ca in cazul 'Fractiei uscate' suntem luati de prosti.
As dori ca domnul Cornel Coca Constantinescu sa fie dat afara prin desfacerea contractului cu litera i din cadrul institutiei bugetare in care activeaza. Cuvintele 'bonusat' si 'malusat' nu exista in limba romana. Limba romana e una din limbile care are suficiente cuvinte sa exprime aproape orice. Bonus e un fel de gratificare pt ceva, malus e un fel de caracteristica a unor copaci sau chiar specii de copaci, naiba stie- in cazul de fata se refera la penalitate. Faceti voi flexiunile logice sau luati cuvintele ca atare fiindca in limba romana nu inseamna mare lucru. La fel si job... in palaria mea, chiar avem destule cuvinte si destul de explicite. Omul asta e platit din banii nostri sa ne vorbeasca in alte limbi, despre tot felul de procente scoase din burta.
Am o nelamurire..
Ciprian1979c [utilizator], Marţi, 18 iulie 2017, 7:01
+7/7
Proprietarul masinii nu trebuie sa aiba neaparat permis de conducere. Ce se-ntampla cu masinile inmatriculate
de cei care NU sunt soferi?!..cum platesc asigurarea?!..ca....cei fara permis, evident, au cel mai curat cazier rutier!!
inca 10 comentarii comenteaza