Elon Musk: Inteligenta artificiala reprezinta o amenintare fundamentala pentru omenire - Hotnews Mobile
1 € 4,6303 1 USD 3,9308luni 21 mai 2018

Elon Musk: Inteligenta artificiala reprezinta o amenintare fundamentala pentru omenire

de R.M. Luni, 17 iulie 2017, 18:32
- a A+
Imagine
Directorul executiv al Tesla si SpaceX, Elon Musk, a afirmat ca inteligenta artificiala (AI) reprezinta un "risc fundamental pentru civilizatia umana" si a cerut masuri de reglementare proactive, scrie The Guardian .Intr-un discurs sustinut la reuniunea de vara a Asociatiei nationale a guvernatorilor americani, in Providence Rhode Island, Musk a afirmat: "In mod normal, reglementarile sunt impuse cand se intampla o multime de lucruri rele, exista un scandal public si dupa multi ani o agentie este creata pentru a reglementa o industrie".

"Dureaza la nesfarsit. Acest lucru, in trecut, a fost un fapt negativ, dar nu ceva ce a reprezentat un risc fundamental pentru existenta civilizatiei".

Musk a afirmat de mai multe ori in trecut ca inteligenta artificiala reprezinta una dintre amenintarile cele mai presante pentru supravietuirea rasei umane.

"AI este acel caz rar in care consider ca este nevoie sa fii proactiv in materie de reglementare, in loc sa fii reactiv. Deoarece cred ca la momentul in care vom fi reactivi in reglementarea inteligentei artificiale va fi prea tarziu", a avertizat Musk, inainte de adauga: "AI este un risc fundamental pentru existenta civilizatiei umane".
21958 de afisari


In contextul actual imposibil
Kim Jong-unsprezece [utilizator], Luni, 17 iulie 2017, 19:00
+20/24
Lumea juristilor este cu 20 de ani in urma intelegerii elementelor din IT. Ca martor expert la tribunal a trebuit sa le explic unor juristi ca pe baza adresei IP nu poti condamna o persoana in lipsa altei probe. Un router prost securizat poate fi folosit pentru tunelarea informatiilor din alta parte a internetului, poate din alta tara.

Pentru ca explicatia mea nu a fost inteleasa a trebuit sa folosesc o analogie: inseamna sa condamni un sofer pentru un accident doar pe baza numarului masinii, in ciuda faptului ca masina nu prezinta semne de avariere, ca cea implicata in accident este rosie in timp ce masina retinuta e albastra. Asa m-am facut inteles. Va dati seama cum ar fi inteles juristii pierderea unei chei private sau o injectie in SQL. Acestia fac legile.

Invers, daca faci un organism format doar din experti IT vor face legea atat de precisa ca orice avocat o va putea rastalmaci.
...
cartograful [utilizator], Luni, 17 iulie 2017, 21:16
+18/22
vad multi plini de ei care comenteaza pe aici. Probabil isi imagineaza ca Musk a ajuns miliardar din pura intamplare si in rest e un fel de Dorel cu mai mult noroc. Faptul ca a reusit sa managerieze un proiect in care o racheta trisonica de 60 de metri aterizeaza noapte in plin ocean pe o barja, la fel, orice Gica fieraru' cu putin noroc poate improviza. Faptul ca omul are acces la anumite resurse si probabil a vazut "peste gard" si s-a speriat de ce-a vazut acolo la fel, ii lasa reci pe romanii verzi dar neputinciosi in a deosebi piulita de surub. De buna seama Musk o fi vreun incapabil norocos.
inca 67 de comentarii comenteaza