Mitropolia Moldovei va sesiza Sinodul BOR in privinta inregistrarii in care ar aparea episcopul Husilor - Hotnews Mobile
1 € 4,6303 1 USD 3,9308duminică 20 mai 2018

Mitropolia Moldovei va sesiza Sinodul BOR in privinta inregistrarii in care ar aparea episcopul Husilor

de G.S. Luni, 17 iulie 2017, 14:30
- a A+
Mitropolia Moldovei si Bucovinei va sesiza Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Romane dupa ce reprezentantii Mitropoliei au vizionat inregistrarile in care ar aparea episcopul Husilor, Corneliu Barladeanu, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, pr. Marian Timofte, care a precizat ca este posibil sa se ceara o expertiza asupra acestora, potrivit Agerpres."In cursul acestei zile am vizionat inregistrarea pe care am primit-o in cursul dupa-amiezii de sambata de la redactia ziarului CanCan. Sunt lucruri urate pe acea inregistrare, in contradictie totala cu morala crestina. (...) o expertiza de specialitate se va pronunta cu privire la autenticitatea inregistrarii respective. Unul din personajele care apar in inregistrare seamana mult cu Episcopul Husilor, nefiind specialist nu pot spune ca el este. Seamana mult cu el. E posibil sa fie el", a declarat Timofte. 

El a spus ca e posibil sa fie solicitata o expertiza din partea unei institutii independente pentru a stabili cu certitudine daca unul din personajele care apar in film este Episcopul Husilor, Corneliu Barladeanu. 

"A aparut acest element nou. Vineri, nu aveam decat acuzatiile din spatiul public, iar pe de alta parte declaratia Episcopului, care spunea ca acuzatiile nu au suport real, sunt false, inregistrarile sunt false. Astazi, am vizionat filmul neblurat, am adus la cunostinta ce apare pe imagini. Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va sesiza Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Romane, care are competente pentru rezolvarea acestui caz. Dorim aflarea adevarului cat mai repede", a precizat Marian Timofte. 

Reprezentantul Mitropoliei a mentionat, totodata, ca Episcopul Husilor nu a fost chemat la noi audieri. 

"Nu a mai fost chemat. Nu cred ca ar mai spune altceva. Probabil ca ar spune din nou ca este nevinovat", a precizat Timofte. 

Acesta a explicat jurnalistilor ca, pana la luarea unei decizii de catre Sfantul Sinod, Corneliu Barladeanu poate sluji. 

"Ca un episcop sa nu mai tina slujbe, el trebuie oprit de la slujire. Singura autoritate care poate opri de la slujire un ierarh este Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, care urmeaza sa se pronunte. La ora actuala, el nu este oprit de la slujire. De acum urmeaza sa se dispuna masurile care se impun", a declarat purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.
2542 de afisari


Lalaiala
oopsie_daisy [utilizator], Luni, 17 iulie 2017, 14:53
+8/10
Vaaaai, dar cit timp le mai trebuie sa se tot sesizeze si contra sesizeze?
Deja scandalul inregistrarii cu pricina a explodat in presa de luni de zile.
Tot stau si se scarpina in cap, cautind cum sa o mai dea la intors (pardon pentru dublul sens).
Acum le-a venit ideea ca poate nu e dinsul in inregistrare? Pai atunci de ce a mai mers saracul la DNA, plingindu-se ca e santajat si mai apoi a acceptat sa umble cu microfoanele pe sub sutana (pardon din nou pentru dublul sens)?

Ofofof, si vai vai vai? Cica nu poate fi suspendat de la slujire? Pai nu poate sa isi ia si el un concediu, ceva? Crede BOR ca se compromite mai putin nesuspendindu-l?
Dimpotriva, sa il lasi pe monahul dovedit si ca a avut relatii sexuale, si mai ales homosexuale sa oficieze slujbe, e mult mai rau pentru credinta decit sa il opresti de la a sluji "preventiv", pina la lamurirea cazului.
Care de altfel e clar, doar ca BOR inca nu stie ce poveste sa brodeze ca sa il spele putin cu inalbitor de pacate capitale.
Reconstituire
Teo3000 [utilizator], Luni, 17 iulie 2017, 16:06
+6/6
Prea zburdalnicul acuzat a cerut probabil reconstituire, dar cum sunt prea multe presupuse victime, selectarea celor care vor juca in reconstituirea faptelor dureaza. Poate ca proba practica se da cu fiecare membru al comisiei de evaluare si selectie in parte, poate vor sefii cei mari sa aiba decizia finala, cine stie? Incurcate sunt caile Domnului.
inca 9 comentarii comenteaza