Romania a urcat pe a 57-a pozitie a "celor mai fericite" state - Hotnews Mobile
1 € 4,6225 1 USD 3,9099marţi 22 mai 2018

Romania a urcat pe a 57-a pozitie a "celor mai fericite" state

de DP Luni, 17 iulie 2017, 9:33
- a A+
Romania a urcat pe locul 57 (de pe locul 71, anul trecut) in clasamentul tarilor cu cetateni fericiti, potrivit editiei din acest an a World Happiness Report , publicat sub egida ONU. Pe primul loc se afla Norvegia, care a "sarit" de pe locul 4 pe care-l ocupa in 2016, pe prima pozitie, fiind urmata de Danemarca, Islanda si Elvetia. Toate aceste 4 tari stau foarte bine la toti indicatorii in baza carora se calculeaza indicele fericirii: ingrijirea personala, libertatea, generozitatea, onestitatea, sanatatea, venitul si buna guvernare"Se spune uneori ca Norvegia isi atinge si isi mentine fericirea intr-un grad ridicat nu din cauza bogatiei sale petroliere, ci mai degraba in ciuda acesteia. Optiunea de a-si investi fondurile pentru viitor si nu de a le cheltui imediat a decuplat-o de ciclul de tip boom and bust al multor alte economii bogate in resurse. Pentru a face acest lucru, este nevoie de un nivel inalt de incredere reciproca, de un scop comun, de generozitate si de o buna guvernare, toti acesti factori mentinand Norvegia in topul fericirii", se arata in Raport.

Raportul din acest an subliniaza importanta componentelor sociale ale fericirii, punand in acelasi timp accentul pe munca. "Munca este un factor major care afecteaza fericirea. Starea de somaj duce la o reducere importanta gradului de fericire si chiar si pentru cei care lucreaza, calitatea conditiilor muncii poate provoca variatii majore in nivelul fericirii resimtite. Chinezii de exemplu nu sunt mai fericiti decat erau in urma cu 25 de ani", se mai arata in raport.

In privinta SUA, raportul noteaza ca de pe locul  al treilea in 2007, au coborat in 2016 pe locul al 19-lea.
4153 de afisari


da
TRABI [utilizator], Luni, 17 iulie 2017, 10:26
+2/6
S-ar putea sa fie corect , avand in vedere ca cei nefericiti au plecat cu duiumul dupa rezultatele la alegerile din 2016 . Ce ? Nu stim adevarul ? Cei care taie frunze la caini , au pensii bune , scosi la pensie de tineri , latura profesorala carora le-a facut promisiuni , asistatii sociali care stiau ca tatucul lor psd le da tot ce-si doresc , astia-s fericitii si care chiar i-au votat . Sa nu se bucure pnl sau pmp sau alde , pentru ca-s acelasi aluat ! Bolsevismul atotputernic si unic conducator , nu a disparut . De asta au plecat valorile adevarate din tara . Asta se numeste crima sociala .
Este posibil!
Prea_Tarziu [utilizator], Luni, 17 iulie 2017, 10:29
+2/6
Insa doar daca celelalte 71-57=14 tari care anul trecut erau deasupra noastra au devenit brusc foarte nefericite!
inca 6 comentarii comenteaza