Pelicula "Scurtcircuit" / "Fault Condition", in regia lui Catalin Saizescu, primul film romanesc selectat in competitia oficiala a Shanghai International Film Festival, a castigat, duminica, premiul pentru realizari artistice remarcabile la cea de-a XX-a editie a celebrului eveniment, anunta Agerpres.

Organizatorii au acordat premiul filmului "Scurtcircuit" pentru curajul "de a atinge drame contemporane delicate si abilitatea de a combina perspective diferite asupra aceluiasi adevar".

"Echipa ce a sustinut premiera mondiala de la Shanghai IFF tine sa multumeasca tuturor celor care au facut posibila realizarea filmului. Din delegatie au facut parte Maruca Baiasu, Manuel Nicolae, Georgiana Saizescu, Catalin Saizescu, Carmen Tripadus, Silviu Tripadus", se mentioneaza in comunicat.

Inspirat din tragicul eveniment din august 2010, cand la Bucuresti au murit mai multi nou-nascuti prematuri in incendiul care a cuprins salonul de terapie intensiva neonatologie a maternitatii Giulesti, filmul spune povestea de dragoste a doi adolescenti, Melania si Emi, prinsi in valtoarea catastrofei.

Filmul este produs de Nerv Film si Cinemagix ID cu sprijinul CNC si urmeaza sa aiba premiera in Romania in aceasta toamna.