Consilierul general Roxana Wring a declarat ca pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti nu a fost pus spre consultare niciun proiect de hotarare, cu exceptia celor pentru care exista legi speciale ce impun consultarea sub sanctiunea nulitatii, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"De la preluarea mandatului, doamna Firea nu a pus in consultare publica pe site-ul PMB niciun proiect de hotarare, cu exceptia celor pentru care exista legi speciale ce impun consultarea sub sanctiunea nulitatii. Restul proiectelor sunt afisate odata cu ordinea de zi, ceea ce inseamna ca timpul in care se pot face comentarii de catre public este foarte scurt, rezultatul fiind ca nu se pot face modificari inainte de adoptare. (...) Consilierii afla doar pe apucate in ce procese este parte Consiliul general si va asigur ca sunt destule procese, inclusiv procesele pe care le face USR. Consilierii USR nu au voie sa vorbeasca mai mult de trei minute, de multe ori li se taie microfonul chiar mai repede sau pur si simplu nu li se da cuvantul", a afirmat Roxana Wring duminica, cu prilejul prezentarii raportului de activitate al consilierilor USR dupa primul an de mandat.

Wring a spus ca primarul general ar fi inclus pe ordinea de zi "numai proiecte" ale PSD.

"De la inceputul mandatului doamna Firea a inclus numai proiecte PSD pe ordinea de zi, cu exceptia a doua-trei proiecte nesemnificative pentru oras propuse de catre partenerii de coalitie ALDE. Proiectele noastre sunt tinute la sertar de doamna Firea care nu le trimite pe circuitul de avizare si astfel nu ajung nici in consultare publica", a mai spus Wring.

Potrivit acesteia, consilierii generali ai USR au facut 536 de interpelari, au pus 360 de intrebari si au propus 74 de amendamente.

"Am fost vigilenti la cheltuirea banilor publici, am votat impotriva risipei. Astfel, am reusit sa economisim de exemplu 8 milioane de euro o asa zisa eroare materiala care daca ar fi trecut ar fi impovarat bugetul local cu o cheltuiala inutila. Am atacat in instanta proiectele de hotarari adoptate cu incalcare legii, este vorba despre cele 21 de societatii comerciale infiintate de doamna Firea cu majoritate simpla, desi legea prevede ca proiectele de patrimoniu trebuie adoptate cu doua treimi. Am facut plangeri penale pentru abuz in serviciu impotriva primarului general pentru ca nu a pus proiectele USR pe ordinea de zi asa cum obliga legea. Am facut plangere penala si pentru calomnie la adresa doamnei Firea pentru ca a afirmat intr-un interviu la Antena 3 ca de la inceputul mandatului si pana acum consilierii USR au facut numai scandal in sedintele de consiliu si ca am fi fost vinovati de vatamarea unor politisti locali, cand adevarul este invers. Un politist local a lovit un consilier USR si altii au bruscat niste cetateni", a mai sustinut Roxana Wring.