Un avion israelian a efectuat sambata un atac asupra unui sector din Siria de unde au fost trase anterior zece proiectile catre partea Platoului Golan ocupata de Israel, a anuntat un purtator de cuvant al armatei, potrivit AFP, citeaza News.ro.

Fortele aeriene israeliene au vizat de asemenea doua tancuri ale "regimului sirian", in partea de nord a Platoului, a adaugat purtatorul de cuvant, precizand ca proiectilele lansate nu au provocat victime.

"Din cauza incalcarii inacceptabile a suveranitatii israeliene, un protest oficial a fost adresat UNDOF", Forta ONU insarcinata sa supravegheze zona din 1974, a precizat aceeasi sursa.

Ea a mai anuntat ca tirurile de proiectile provin de la "confruntari interne din Siria" - cu alte cuvinte ele nu vizau sectorul Golan controlat de Israel.

Tiruri de obuze sau proiectile provenind din Siria au avut loc cu regularitate in aceasta regiune, in urma confruntarilor intre forte ale regimului lui Bashar al-Assad si grupari rebele.

Israelul ocupa din 1967 aproximativ 1.200 de kilometri patrati din Platoul Golan, pe care i-a anexat, o decizie care nu a fost recunoscuta vreodata de comunitatea internationala. Aproximativ 510 kilometri patrati raman sub controlul sirienilor.

Israelul si Siria se afla, din punct de vedere tehnic, in continuare in razboi.