Sute de politisti britanici au impanzit sambata strazile oraselor Londra si Birmingham pentru a preveni ciocniri intre demonstranti ai extremei drepte si grupari rivale antifasciste, informeaza Agerpres citand Reuters.

In Birmingham, al doilea oras ca marime din Marea Britanie, zeci de membri ai gruparii de extrema dreapta Britain First au iesit pe strazi fluturand drapele nationale, cantand "Britain First, Fighting Back" (Marea Britanie pe primul loc, contraataca - n.r.) si afisand bannere pe care se putea citi "A sosit momentul sa luptam impotriva terorii islamice".

Marea Britanie a fost tinta mai multor atentate teroriste in ultimele luni, 35 de oameni fiind ucisi de atacatori islamisti la Londra si la Manchester, iar un barbat a ucis o persoana si a ranit alte cateva cand a intrat cu dubita intr-un grup de credinciosi musulmani care ieseau luni dintr-o moschee din Londra.

Britain First se descrie drept o miscare patriotica de rezistenta care vrea sa acorde prioritate "oamenilor nostri" in detrimentul "strainilor, solicitantilor de azil sau migrantilor".

La Londra, unde politia inca incearca sa-si revina dupa trei atacuri majore in decurs de numai trei luni, agentii au impus conditii stricte marsurilor din capitala, indicand cand si unde pot avea loc protestele.

In 2013, politia a efectuat peste 160 de arestari dupa ce au izbucnit conflicte intre activisti antiislamisti si mii de contrademonstranti intr-o zona din estul Londrei unde traieste una dintre cele mai numeroase comunitati de musulmani din Marea Britanie.