Autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti a fost blocata pe ambele sensuri sambata, timp de aproximativ noua ore, dupa ce o cisterna incarcata cu 32 de tone de motorina si benzina s-a rasturnat pe marginea carosabilului, iar in zona s-au produs scurgeri de combusibil. La fata locului a fost adusa o alta cisterna in care a fost transvazata jumatate din incarcatura de combustibil, dar si o macara, cu ajutorul careia a fost pus pe roti mai intai capul tractor, ulterior fiind ridicata si cisterna. In perioada in care autostrada a fost impracticabila, circulatia vehiculelor a fost deviata pe DN 1.

Cisterna rasturnata Foto: Captura YouTube

UPDATE 20.10 Traficul rutier pe autostrada A3 a fost reluat sambata seara, dupa aproape noua ore (News.ro)

CIrculatia pe autostrada a fost reluata cu putin timp inaintea orei 20.00, anunta reprezentantii Politiei Prahova.

UPDATE 19.05 Cisterna rasturnata a fost repusa pe roti; traficul pe A3, in continuare oprit (Agerpres)

UPDATE 17.30 Pompierii prahoveni au reusit repunerea pe roti a capului-tractor al cisternei care s-a rasturnat, sambata, pe A3, operatiunea fiind facuta dupa transvazarea a jumatate din incarcatura de 32 de tone de combustibil. La aceasta ora, autostrada este in continuare blocata si se lucreaza pentru punerea pe roti a cisternei. (News.ro)

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, Raluca Vasiloae, sambata dupa-amiaza, dupa o operatiune care a durat cateva ore, capul tractor al cisternei rasturnate pe A3 la kilometrul 51+800 de metri, a fost repus pe roti.

Acesta a fost ridicat in pozitia normala dupa transvazarea a jumatate din incarcatura de 32 de tone de motorina si benzina.

La aceasta ora, autostrada este in continuare blocata si se lucreaza pentru ridicarea, cu ajutorul unei macarale, a cisternei rasturnate.

Pentru a evita riscul de explozie, in conditiile in care temperaturile sunt ridicate, iar din cisterna s-au produs scurgeri de combustibil, zeci de pompieri au actuonat formand perdele de spuma pentru racirea autocisternei.

UPDATE 13.06Traficul rutier este deviat pe de autostrada A 3 pe drumul national 1, pe tronsonul cuprins intre localitatea Barcanesti si localitatea Potigrafu, din judetul Prahova. (News.ro)

UPDATE 12.38 Reprezentantii firmei care detin cisterna rasturnata, sambata, pe autostrada A3 sunt asteptati la fata locului pentru ridicarea autovehiculului, zona fiind asigurata de pompierii prahoveni. Soferul, care a suferit un traumatism la o mana, a fost dus la spital, iar la fata locului se afla pompierii care asigura zona. (Agerpres)

Autostrada A3 a fost inchisa pe ambele sensuri pe segmentul dintre Barcanesti si Potigrafu dupa ce o cisterna ce transporta 32 de tone de combustibil s-a rasturnat. Pompierii intervin preventiv la fata locului, unde este se asteapta ca autovehiculul sa fie ridicat. Soferul cisternei, un barbat de 35 de ani, a fost ranit usor.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat ca cisterna incarcata cu 22 de tone de motorinai si 10 tone de benzina este rasturnata pe o parte, prezinta sacurgeri de combustibil, insa nu exista pericol de explozie, iar pompierii au intervenit cu spuma pentru a raci incarcatura.