Tensiuni in crestere in Siria: Militiile sprijinite de Statele Unite ameninta cu represalii armata regimului Assad - Hotnews Mobile
1 € 4,6662 1 USD 4,0240marţi 19 iun 2018

Tensiuni in crestere in Siria: Militiile sprijinite de Statele Unite ameninta cu represalii armata regimului Assad

de G.S. Luni, 19 iunie 2017, 13:40
- a A+
Militiile siriene sprijinite de SUA au acuzat luni guvernul sirian ca le-a bombardat in ultimele zile pozitiile de la sud-vest de Raqqa si au amenintat cu represalii daca atacurile continua, transmite Reuters. “Fortele regimului … au desfasurat atacuri pe scara larga folosind avioane, artilerie si tancuri”, a declarat Talal Selo, purtator de cuvant al Fortelor Democratice Siriene. 

Lupte intre trupele regimului si alianta arabo-kurda sustinuta de Statele Unite au izbucnit in premiera duminica in provincia Raqqa, din nordul Siriei, unde cele doua forte rivale s-au apropiat considerabil pe teren, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, potrivit Agerpres. 

Confruntari intre cele doua tabere aveau loc duminica, seara tarziu, in doua sate situate la circa 40 de kilometri sud de orasul Raqqa, la putin timp dupa ce armata siriana a acuzat coalitia internationala condusa de SUA ca a doborat unul din avioanele sale. 

Coalitia sustinuta de Statele Unite a confirmat ulterior doborarea avionului sirian: "La ora 18,43 (17,43 GMT), un avion sirian de tip SU-22 a aruncat bombe in apropierea combatantilor sustinuti de coalitie, la sud de Raqqa, si, in virtutea regulilor noastre de angajare si legitima aparare, (...) aparatul a fost imediat doborat de un avion american F/A-18E Super Hornet", a precizat comandamentul coalitiei, intr-un comunicat citat de AFP.
2374 de afisari


Lupta impotriva terorismului devine un fas
jackalphonse [utilizator], Luni, 19 iunie 2017, 14:23
-1/3
Se dau cartile pe fata. La nevoie o sa auzim ca ISIS este o grupare de "rebeli" impotriva unor dictatori.
am mai scris...
demaGOGU [utilizator], Luni, 19 iunie 2017, 13:47
-2/4
...nu (mai) lupta (aproape) nimei impotriva Daesch, se dupa o lupta pe viata si pe moarte, prin proxies! ptr sfere de influenta in Syria intre US/Saudi Arabia, Russia/Iran si Turcia/Quatar.
comenteaza