Ministrul demisionar al dezvoltarii si mana dreapta a lui Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh, a ajuns luni, in jur de ora 12.30, la Palatul Victoria, unde are loc sedinta pregatitoare de Guvern. Shhaideh este obligata sa participe la astfel de activitati, avand in vedere ca nu mai are cui sa delege atributiile sale de ministru, dupa ce premierul Sorin Grindeanu a demis absolut toti oamenii pusi in fruntea Ministerului Dezvoltarii. In ceea ce priveste demisia depusa de Sevil Shhaideh, premierul a trimis-o inca de vineri Administratiei Prezidentiale, insa nu a fost inca semnata de catre presedintele Klaus Iohannis.

Sevil ShhaidehFoto: Agerpres

Reamintim demisiile lui Sevil Shhaideh si a lui Carmen Dan au ajuns vineri Palatul Cotroceni, alaturi de propunerile ca premierul si Augustin Jianu sa ocupe, interimar, portofoliile Internelor, respectiv Dezvoltarii. In conditiile in care aceste demisii nu au fost inca semnate de catre presedinte, acesta aflandu-se intr-o vizita oficiala in Germania, Sevil Shhaideh si Carmen Dan sunt obligate sa-si desfasoare in continuare activitatile de ministru.

Sevil Shhaideh nu poate nici macar sa-si delege atributiile, dupa ce premierul a demis 12 secretari de stat, subsecretari de stat, secretarul general si secretarii generali adjuncti, deciziile fiind publicate duminica in Monitorul Oficial.

Avand in vedere aceste decizii, Sevil Shhaideh a anuntat ca-i va face plangere penala premierului Sorin Grindeanu, potrivit Antena 3. Shhaideh il acuza pe Grindeanu ca a declarat ca voia sa foloseasca proiectele din Programul National de Dezvoltare Locala pentru a-i controla pe liderii locali inaintea motiunii de cenzura.

UPDATE Potrivit unui comunicat transmis presei, "viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene, a solicitat numirea si emiterea deciziilor privind exercitarea cu caracter temporar a celor trei functii publice vacante din categoria inaltilor functionari publici, in regim de urgenta, pana astazi la orele 12.00". Motivul este "deblocarea imediata a situatiei create la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin demiterea, alaturi de secretarii de stat, si a secretarului general si a secretarilor generali adjuncti". Aceasta solicitare de urgenta a survenit ca urmare a convocarii astazi, 19.06 a.c., ora 12.30, a sedintei pregatitoare de guvern, la care persoanele abilitate conform legii sa participe sunt fie secretarul de stat desemnat, fie secretarul general, se mai arata in comunicatul de presa.

Citeste si Ministerul Dezvoltarii, condus de Sevil Shhaideh, a fost decapitat: 12 secretari de stat, subsecretari de stat si secretari generali au fost demisi de Grindeanu