Copiii si parintii lor vor putea beneficia joi, 1 iunie, de o plimbare cu Tramvaiul Copiilor, un tramvai special care va circula pe linia 1, intre orele 11:00 si 15:00, unde voluntari si bibliotecari le vor citi povesti sau vor desena, iar la finalul calatoriei copiii vor primi in dar o revista si o carte, scrie Agerpres.

Acesta este un proiect derulat cu ocazia Zilei Copilului de catre Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) si Biblioteca Metropolitana Bucuresti (BMB).

Tramvaiul Copiilor va circula pe traseul Depoul Dudesti, Soseaua Mihai Bravu, Soseaua Stefan cel Mare, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Piata Victoriei, Pod Basarab, Sura Mare, Gh. Sincai, Depoul Dudesti si apoi, in continuare, pe Soseaua Mihai Bravu, pe aceeasi linie circulara.

"Copiii si insotitorii lor vor beneficia de o plimbare cu acest tramvai, unde voluntari si bibliotecari le vor citi micutilor scurte fragmente din povesti, vor desena, imaginandu-si impreuna cum va arata Bucurestiul in viitor. La coborare, copiii vor primi in dar cate o revista 'Ghidul poznas' si cate o carte, de la partenerii BMB", precizeaza regia.

Tramvaiul Copiilor va efectua doua curse: plecarea, la ora 11.00, din Depoul Dudesti, cu efectuarea a doua statii, la Piata Hurmuzachi (Pasajul Muncii) si la Bucur-Obor, dupa care va circula fara oprire pana la terminalul Sura Mare. Returul, cu a doua serie de copii, presupune o statie la Colegiul National Gh. Sincai si va continua fara oprire pana la Depoul Dudesti. De aici, plecarea in a doua cursa va avea loc la ora 13:15.

Cei interesati sunt asteptati la Depoul Dudesti, unde vor putea vedea si tramvaiele de epoca detinute de RATB.