Primarul municipiului Chisinau, Dorin Chirtoaca, a fost pus sub invinuire, iar procurorii anticoruptie vor cere vineri arestarea preventiva a acestuia, scrie Agora.md. Sedinta va avea loc la Judecatoria Buiucani, anunta Centrul National Anticoruptie.

Dorin ChirtoacaFoto: AGERPRES

UPDATE: Dorin Chirtoaca a fost plasat in arest la domiciliu pe o durata de 30 de zile, anunta Agora.md.

Procurorii au cerut un mandat de arestare de 30 de zile in izolator, insa magistratii au optat pentru masura arestului la domiciliu. La finalul sedintei de judecata, Chirtoaca nu a dorit sa faca declaratii, mai relateaza site-ul Agora.md.

Dorin Chirtoaca a fost retinut joi seara, pentru 72 de ore, de procurorii anticoruptie din Republica Moldova, care anterior in cursul zilei perchezitionasera biroul edilului, operatiunea avand legatura, potrivit presei moldovene, cu "dosarul parcarilor cu plata", in care, in urma cu o luna, au fost retinuti un viceprimar si seful Directiei Transport in dosarul parcarilor.

Amintim caPartidul Socialist a inceput, pe 12 mai, strangerea de semnaturipentru organizarea unui referendum privind revocarea primarului capitalei Chisinau, presedintele Igor Dodon fiind primul care a semnat. Dupa o saptamana, Partidul Liberal, din care face parte si Chirtoaca,a inceput sa stranga semnaturipentru un referendum de demitere a lui Dodon.

Chirtoaca, lider al Partidului Liberal, este nasul fiicei Elenei Basescu. El este unul dintre principalii sustinatori ai curentului unionist din Moldova, dar a fost permanent contestat pentru modul in care a administrat capitala Moldovei.