Sase ani de inchisoare pentru un fost secretar de stat, opt ani pentru un fost politist in DNA intr-un dosar in care apare si numele firmei Tel Drum

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 22 mai 2017, 18:34 Dosare Anticoruptie


Fostul secretar de stat Valentin Preda Raducu din Ministerul Transporturilor a fost condamnat, luni, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, la sase ani de inchisoare, in timp ce un fost ofiter de politie judiciara in DNA, Dan Emil Manolachi, a primit opt ani de inchisoare, intr-un dosar de coruptie si divulgare de informatii considerate secret de stat, anunta news.ro. Potrivit anchetatorilor, Manolachi ar fi fotografiat o nota secreta a SRI care viza activitatea firmei Tel Drum si i-ar fi trimis-o fostului secretar de stat.

Dan Emil Manolachi a fost condamnat de magistratii Curtii de Apel Bucuresti la opt ani de inchisoare cu executare pentru divulgare de secrete care pericliteaza siguranta nationala, in timp ce fostul secretar de stat Valentin Preda Raducu a primit sase ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta.
 
In acelasi dosar, au primit condamnari Elena Simona Hulubariu si Geanina Cazan - doi ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenta. De asemenea, Tudor Bohalteanu, fost consilier al ministrului Transporturilor, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, Catalin Radu - doi ani si sase luni de inchisoare pentru spalarea banilor , Andrei Stefan Caunii - patru ani si sase luni de inchisoare pentru instigare la spalare de bani si Mihaela Octavia Vasile - trei ani cu suspendare pentru spalarea banilor. Tododata, instanta a dispus achitarea lui Marius Irofte.
 
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au mai decis, luni, confiscarea sumei de 1.123.762 de lei de la Andrei Stefan Caunii.
 
Decizia, dispusa de magistratul Daniela Panioglu, nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.
 
In iunie 2014, Dan Emil Manolachi, fost ofiter de politie in DNA, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, fiind acuzat ca l-a prevenit pe fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Preda privind organizarea unui flagrant de catre procurori.

Valentin Preda a fost trimis in judecata de DNA dupa ce ar fi cerut mita 200.000 de euro pentru a urgenta incheierea unui contract privind extinderea sistemului informatic al rovinietei intre CNADNR si o firma, in 28 noiembrie 2012. Dan Emil Manolachi este acuzat, la randul lui, ca, in calitate de ofiter de politie judiciara in cadrul DNA, care urma sa realizeze un flagrant pentru trafic de influenta, l-a informat pe Valentin Preda sa nu se intalneasca cu Tudor Gabriel Bohalteanu, inculpat si el in dosar, care ar fi urmat sa ii dea 50.000 de euro. Manolachi a divulgat astfel actiunea organizata de DNA. Banii urmau sa ajunga la Preda prin intermediul Simona Elena Hulubariu, judecata si ea in dosar.

Mai mult, spun anchetatorii, Dan Emil Manolachi a fotografiat documente ce contineau informatii considerate secret de stat - nivel strict secret si le-a pus la dispozitia lui Preda, care intentiona sa le trimita unei persoane vizate de cercetarile din acel dosar penal. Potrivit unor surse judiciare, Manolachi ar fi fotografiat o nota secreta a SRI care viza activitatea firmei Tel Drum. Pentru aceste "servicii", fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor urma sa il ajute pe Manolachi sa isi angajeze o ruda in cadrul Serviciului Judetean Constanta- Arhivele Nationale si sa obtina o functie de conducere in cadrul IPJ Constanta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4353 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    mda (Luni, 22 mai 2017, 18:53)

    Take-Red-Pill [utilizator]

    astfel de stiri imi fac ziua mai buna, si reapare speranta ca poate copii nostri sa mosteneasca o tara cu mai putini talhari la costume.

    sa fie intr-un ceas bun, mai ales cu recuperarea aia a prejudiciului
    • +1 (1 vot)    
      No chance! (Luni, 22 mai 2017, 20:30)

      Stef_and [utilizator] i-a raspuns lui Take-Red-Pill

      Genele se transmit- astia toti au copii!
      • +1 (1 vot)    
        mda (Marţi, 23 mai 2017, 7:59)

        Take-Red-Pill [utilizator] i-a raspuns lui Stef_and

        ehh uneori mai sare o gena, mai ales la politicieni...

        in plus chiar daca taticu reuseste sa te bage in nu stiu ce post la guvern, dupa ce dispare din peisaj, e greu pentru odrasla sa-si pastreze postul daca nu are aceiasi sustinere in spate

        cel mai nou exemplu e fata lui iordache "alta intrebare" care a intrat pe felie la BNR, post caldut, salar in moneda euro, cunostiinte si experienta 0, etc...

        odata ce o sa-l umfle pe iordache in cativa ani pentru falsurile pe care le-a facut cu OUG13, si fata taticului va rezista putin acolo la BNR
    • 0 (0 voturi)    
      Comment sters de user (Luni, 22 mai 2017, 20:59)

      SorinelCatelFidel [anonim] i-a raspuns lui Take-Red-Pill

  • +1 (3 voturi)    
    Varianta romaneasca (Luni, 22 mai 2017, 19:42)

    Snitzelvienez [utilizator]

    A filmului "Departed"
  • 0 (2 voturi)    
    ciudat (Luni, 22 mai 2017, 21:09)

    Adrian_. [utilizator]

    de ce o nota informativa despre o firma de hoti si politicieni corupti ar fi considerata secret ce pericliteaza siguranta nationala?

    SRI tot o suceste ca e fata mare, dar timp de 27 de ani a fost coordonatorul coruptiei in Romania. Alaturi de alte servicii secrete care au impins coade de topor cat mai sus in functii politice.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by