Presedintele iranian Hassan Rouhani a spus luni ca Teheranul isi va continua programul sau de rachete balistice, sfidand astfel criticile dure venite la adresa Republicii Islamice din partea lui Trump, informeaza Reuters.

Hassan RouhaniFoto: Hotnews

“Natiunea iraniana a decis sa fie puternica. Rachetele noastre sunt pentru pace si pentru aparare… Oficialii americani ar trebui sa stie ca de cate ori vom avea nevoie sa testam o racheta, o vom face si nu vom astepta permisiunea lor”, a afirmat Rouhani intr-o conferinta de presa transmisa de televiziunea de stat.

Rouhani a adus critici marelui rival al tarii sale, Arabia Saudita, pentru lipsa democratiei, cerand Riadului sa permita poporului sa decida soarta tarii prin alegeri libere.

Pe de alta parte, el a afirmat ca in Orientul Mijlociu nu va fi stabilitate fara contributia Riadului. “Cine spune ca stabilitatea regionala poate fi restabilita fara Iran. Cine poate afirma ca regiunea va si stabila in totalitate fara Iran”, a spus el.

Presedintele american Donald Trump a declarat luni, in Israel, ca Iranul trebuie sa opreasca imediat sprijinul financiar si militar pentru “teroristi si militanti” si a reiterat ca Teheranului nu i se va permite niciodata sa aiba arme nucleare.