Antena 3 a prezentat duminica seara, la emisiunea Sinteza Zilei realizata de Mihai Gadea, noi inregistrari audio in care sustine ca ar aparea vocea lui Ioan Bendei, fostul administrator RCS-RDS, "vorbind cu procurorii DNA de pe un telefon secret" si apoi cu sotia sa despre aceste lucuri. Antena 3 sustine si ca procurorii DNA ar fi ascuns probe in dosarul de santaj "Antena - RCS&RDS". Reamintim ca Antena 3 a mai difuzat o inregistrare similara in urma cu 3 zile si ca difuzarea acestor inregistrari, in care se presupune ca ar aparea Bendei, vine in contextul in care se apropie pronuntarea sentintei definitive in dosarul de santaj "Antena - RCS&RDS".

Noi inregistrari difuzate de Antena 3Foto: Captura Antena 3

Antena 3 sustine si ca, pe data de 21.05.2013, Ioan Bendei ar fi primit un sms cu instructiuni de la procurorul de caz de la DNA, instructiuni care ar fi vizat inscenarea unui denunt impotriva lui Sorin Alexandrescu, fostul director al Antena Group, condamnat, in prima instanta, la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul de santaj "Antena - RCS&RDS".

Nu este clar de unde provin aceste inregistrari si daca ele sunt intr-adevar din dosar, asa cum sustine Antena 3.

Titluri pe burtiera Antenei 3, duminica seara:

"Bendei vorbea cu procurorii de pe un telefon secret."

"Noi inregistrari: Spagi RCS-RDS directionate chiar din sediul DNA."

"Noi inregistrari scandaloase Bendei - Teszari - RCS&RDS - DNA."

"Probe ascunse de procurorii DNA."

"Probe ascunse de ochii judecatorilor, luari si dari de mita chiar in sediul DNA."

"Bendei a primit "telefonul negru" de la DNA."

"Dovezi ascunse de 4 ani de procurorii DNA."

"Noi inregistrari halucinante despre trustul lui Teszari."

Antena 3 a mai prezentat, duminica seara, si o inregistrare audio in care Ioan Bendei ar vorbi cu sotia si cu un anume Gigi, pentru a se interesa daca anumite persoane oficiale au primit anumite "foloase necuvenite" din partea RCS&RDS. "Bendei avea liste de persoane oficiale care primeau folosoase necuvenite din partea RCS&RDS. Bendei inventariaza persoanele la care au ajuns foloasele", sustine Antena 3.

Difuzarea noilor inregistrari vine in contextul in care se apropie pronuntarea sentintei definitive in dosarul de santaj "Antena - RCS&RDS". Pe 12 mai 2016, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat pe fostul director al Antena Group Sorin Alexandrescu la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de inchisoare cu executare si pe Camelia Voiculescu la doi ani de inchisoare cu suspendare, in timp ce Antena 3 si Intact Publishing au fost achitate. Decizia a fost contestata la instanta suprema, care este asteptata sa dea sentinta definitiva.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, si fiica sa Camelia au fost trimisi in judecata in 1 octombrie 2013, alaturi de Sorin Alexandrescu, atunci directorul general Antena TV Group SA, de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, si de fostul sef al ANAF Serban Pop.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat, in mod repetat si gradual, acte de constrangere asupra lui Ioan Bendei, atunci administrator al RCS&RDS, amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de inculpat. Actele de constrangere s-ar fi exercitat verbal, prin afirmatii legate de perspectiva declansarii unui scandal mediatic, dar si prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la presupuse fapte de coruptie in care ar putea fi implicat Ioan Bendei.

Anchetatorii sustin ca acest spot publicitar a fost realizat din dispozitia Cameliei Voiculescu si a lui Sorin Alexandrescu, la 8 mai 2013, si a fost difuzat in perioada 9 - 30 mai 2013, cu o frecventa de cinci ori pe zi (in total de 401 ori) de toate posturile TV apartinand SC Antena TV Group SA si SC Antena 3 SA.