Un alpinist american a murit in apropierea varfului Everestului duminica, iar un alpinist din India este disparut, au anuntat operatorii de turism din Nepal, informeaza DPA, potrivit Agerpres. Doi ghizi de alpinism au fost trimisi sa recupereze corpul americanului decedat.

"Roland Yearwood, in varsta de 50 de ani, din Statele Unite, facea parte dintr-o expeditie condusa de o companie britanica de ghizi ce are ca obiectiv sa ajunga la varful de 8.848 de metri",a declarat Murari Sharma, directorul general al partenerului local al companiei.

Potrivit Kyodo, el ar fi murit cand se afla la altitudinea de 8.400 de metri, zona cunoscuta popular sub denumirea ''Balcon'', o mica platforma unde alpinistii se pot odihni.

Yearwood era unul dintre cei patru americani din echipa de expeditie.

Doi ghizi de alpinism au fost trimisi pentru a recupera corpul.

Totodata, un alpinist indian de 26 de ani, Ravi Kumar, lipseste de duminica. El ajunsese in varful muntelui sambata la ora 01:28 p.m., dar pana la caderea noptii nu ajunsese la Tabara 4 (situata la 7.950 metri), unde majoritatea alpinistilor raman noaptea dupa o urcare reusita, dupa cum scriu Kyodo si The Himalayan Times.