Rebelii din Yemen au lansat o racheta balistica asupra Riadului inaintea sosirii lui Donald Trump - Hotnews Mobile
1 € 4,6606 1 USD 3,7886luni 23 apr 2018

Rebelii din Yemen au lansat o racheta balistica asupra Riadului inaintea sosirii lui Donald Trump

de M.I. Sâmbătă, 20 mai 2017, 2:56
- a A+
Rebelii houthi din Yemen au lansat vineri seara o racheta balistica asupra capitalei Arabiei Saudite, cu cateva ore inainte de sosirea presedintelui american Donald Trump, transmit agentiile de presa internationale.

Apararea antiaeriana a doborat racheta deasupra unei zone nelocuite, la 180 de kilometri la sud-est de riad, arata un comunicat al coalitiei internationale condusa de Arabia Saudita.Atacul a fost anuntat initial de agentia oficiala de presa a rebelilor, care au precizat ca a fost vorba de o racheta Burkan-1.

Inainte de confirmarea oficiala de la Riad, televiziunea saudita Al-Arabiya a relatat ca fortele coalitiei arabe bombardeaza masiv o baza de rachete din apropierea capitalei yemenite Sanaa, controlata de fortele siite houthi.

Coalitia statelor arabe din zona Golfului Persic sprijina revenirea la putere a guvernului legitim din Yemen, in incercarea de a limita rolul Iranului in regiune, scrie Agerpres . Sub presedintia lui Trump, Washingtonul ia in considerare extinderea sprijinului pentru coalitie, fara implicare militara. Fostul presedinte Barack Obama a redus rolul Statelor Unite in conflictul din Yemen, din cauza numarului tot mai mare de victime civile.

Donald Trump urmeaza sa faca sambata la Riad prima escala din primul sau turneu international, in cadrul caruia mai sunt programate vizite in Israel, la Vatican si la Bruxelles.

3306 afisari


Ce zic astia? Arabia Saudita actioneaza
Rahan5 [utilizator], Sâmbătă, 20 mai 2017, 8:16
+3/7
pentru revenirea ,,guvernului legitim".Traim sa auzim si bazaconia asta.
Ce zic astia?Iranul si Rusia actiomeaza
redy [utilizator], Duminică, 21 mai 2017, 8:49
0/0
pentru revenirea ,,guvernului legitim".Traim sa auzim si bazaconia asta.
comenteaza