Seiful apocalipsei, in care sunt adapostite semintele lumii de dezastrele naturale, a fost inundat - Hotnews Mobile
1 € 4,6618 1 USD 4,0162luni 18 iun 2018

Seiful apocalipsei, in care sunt adapostite semintele lumii de dezastrele naturale, a fost inundat

de N.O Vineri, 19 mai 2017, 22:10
- a A+
Fortareata in care au fost adapostite cele mai importante seminte ale lumii a fost inundata dupa ce permafrostul s-a topit. Desi nu s-au pierdut semintele, capacitatea blocului de piatra de a oferi protectie impotriva tuturor dezastrelor este acum aminintata de schimbarile climatice, informeaza  The Guardian .Conceput ca o cetate care apara cele mai pretioase seminte din lume, prin inghetare, fata de orice dezastru si de a asigura mancare umaniatii pentru totdeauna, seiful Global Seed, ingropat adanc intr-un munte din interiorul cercului Arctic, a fost fisurat dupa ce incalzirea globala a produs temperaturi extraordinare pe timp de iarna, iar apa topita a intrat in tunel.

Seiful se afla pe o insula norvegiana si contine aproximativ un milion de pachete de seminte, fiecare cu o varietate de culturi importante.

Cand a fost deschisa fortareata, in 2008, se astepta ca permafrostul prin care a fost scufudant seiful sa ofere protectie impotrivadezastrelor naturale sau provocate de om".

Temperaturile crescânde din Arctic, la sfârșitul celui mai fierbinte an înregistrat vreodată în lume, au condus la topire și ploi abundente, când de fapt ar fi trebuit să ninga usor.

"A intrat foarte multa apa la intrarea in tunel și apoi a înghețat, așa că era ca un ghețar când ai intrat", a spus Hege Njaa Aschim, de la guvernul norvergian, pentru Guardian.

"Trebuia să funcționeze fără ajutorul oamenilor, dar acum acum supraveghem fortareata 24 de ore pe zi", a spus Aschim. "Trebuie să vedem ce putem face pentru a minimiza toate riscurile și pentru a ne asigura că banca de semințe se poate ocupa de ea însăși", a continuat ea.

8742 de afisari


Nimic
Prostu' satului [utilizator], Sâmbătă, 20 mai 2017, 0:44
+13/21
Sunt convins ca nimeni n-are nicio pretentie, nici vreo asteptare de la dvs., sau de la sora dvs. Puteti fi asadar linistiti; lucrurile pe care nu le intelegeti n-au cum sa va dauneze.
Era mai bine pe undeva prin Bangladesh?
Prostu' satului [utilizator], Sâmbătă, 20 mai 2017, 0:50
+5/11
Chiar nu inteleg obiectia dvs. si legatura cu ideologia.
Unde ati fi amplasat dvs. o astfel de banca de seminte - trebuie sa fie un loc foarte rece, foarte uscat si cat se poate de izolat de surse de "poluare" biologica - daca nu intr-unul care, cu incalzire globala cu tot, are totusi sanse sa indeplineasca in mai mare masura decat altele dezideratele de mai sus?
inca 10 comentarii comenteaza