Secretarul american al Apararii cu privire la criza din Coreea de Nord: Daca se ajunge la o solutie militara, va fi tragic la scara incredibila - Hotnews Mobile
1 € 4,6303 1 USD 3,9308duminică 20 mai 2018

Secretarul american al Apararii cu privire la criza din Coreea de Nord: Daca se ajunge la o solutie militara, va fi tragic la scara incredibila

de Nicoleta Onofrei Vineri, 19 mai 2017, 21:31
- a A+
Secretarul american al Apararii, Jim Mattis, a declarat vineri ca orice solutie militara la criza din Coreea de Nord ar fi "tragic la o scara incredibila", iar Washington lucreaza la nivel international pentru a gasi o solutie diplomatica, relateaza Reuters."Daca se ajunge la o solutie militara, va fi tragic la scara incredibila. Asa ca eforturile noastre se indreapta spre a lucra cu Natiunile Unite, cu China, cu Japonia, cu Coreea de Sud pentru a incerca sa gasim o cale de iesire din aceasta situatie", a declarat Mattis intr-o conferinta de presa a Pentagonului.

Coreea de Nord a lansat duminica o racheta balistica ce a zburat 700 de kilometri si atins o altitudine de peste 2.000 de kilometri, cifre mai mari decat in cazul rachetei cu raza intermediara pe care Coreea de Nord a testat-o cu succes in februarie.

Racheta era un model nou, a anuntat luni regimul de la Phenian. Tirul de racheta de duminica "a permis lansarea unui nou model de racheta balistica strategica cu o raza medie pana la lunga de actiune, Hwasong-12", anunta agentia nord-coreeana de presa KCNA, precizand ca liderul nord-coreean Kim Jong-Un, "a supervizat personal acest test".

Coreea de Nord a spus, luni dimineata, ca racheta testata duminica este capabila sa transporte o focoasa nucleara mare.

Totodata, presedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a declarat miercuri ca exista o posibilitate ridicata de conflict armat cu Coreea de Nord, ale carei rachete si capacitati nucleare par sa fi avansat rapid, relateaza Reuters, citand presa din Coreea de Sud.

"Realitatea este ca exista o posibilitate mare de a avea un conflict militar la linia de frontiera nordica si la linia de demarcatie militara", a spus Moon.
5831 de afisari


precizare:
demaGOCU [utilizator], Vineri, 19 mai 2017, 23:51
+1/3
700km pe orizontala si 2000 pe verticala. Cine stie sa sara cu valoarea unghiului de lansare. O zi buna va doresc!
700 km e distanța pe orizontală
Harald [utilizator], Sâmbătă, 20 mai 2017, 2:23
0/2
La testul din 11.02.2017 distanța acoperită pe orizontală a fost aproximativ 500 km spre est. E perfect posibil ca la testul recent să fi acoperit 700 km pe orizontală.

2.000 km altitudine e destul de realist pentru un ICBM în teste.
inca 4 comentarii comenteaza