GALERIE FOTO Autoritatea religioasa din Turcia a dezvaluit proiectul Marii Moschei ce se va construi in Bucuresti - Hotnews Mobile
1 € 4,6660 1 USD 4,0348joi 21 iun 2018

GALERIE FOTO Autoritatea religioasa din Turcia a dezvaluit proiectul Marii Moschei ce se va construi in Bucuresti

de G.S. Vineri, 19 mai 2017, 14:24
- a A+
Imagine
Proiectul Marii Moschei ce va fi construita la Bucuresti a fost postat pe site-ul  autoritatii afacerilor religioase din Turcia.Moscheea se va construi in centrul Bucurestiului si va avea o capacitate de 1.500 de locuri. scrie fundatia turca Diyanet, care adauga ca aceasta inca este in faza de proiectare

Moscheea si complexul care o inconjoara vor fi alcatuite din: salon multifunctional, biblioteca, sali de conferinte, cantina, locuinte de serviciu, camere pentru oaspeti, local pentru tineri si centru fitness. 

Se preconizeaza ca proiectul va fi finalizat in 2017 finalizat si constructia va incepe tot anul acesta.

Moscheea se va construi in centrul Bucurestiului si va avea o capacitate de 1.500 de locuri, scrie In acest moment se afla in faza de proiectare. Moscheea si cmomplexul care o inconjoara sunt alcatuite din: salon multifunctional, biblioteca, sali de conferinte, cantina, locuinte de serviciu, camere pentru oaspeti, local pentru tineri si centru fitness. Se preconizeaza ca proiectul sa fie finalizat si constructia sa inceapa anul acesta.

Imagine


Imagine


Imagine


Imagine


Imagine


Primaria Sectorului 1 a eliberat, in data de 11 aprilie 2016, certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din Romania intentioneaza sa o construiasca pe Bulevardul Expozitiei nr. 22-30. 

Primaria sectorului 1 a conditionat eliberarea autorizatiei de construire pentru lacasul de cult de aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal. Muftiatul Cultului Musulman din Romania a depus, in data de 26 ianuarie 2016, la Primaria Sectorului 1, documentatia pentru eliberarea unui certificat de urbanism, etapa premergatoare obtinerii autorizatiei de construire.

Pe 27 mai 2015, Guvernul Romaniei a dat printr-o Hotarare circa 11.000 mp catre Muftiatul Cultului Musulman din Romania pentru construirea unei moschei de circa 1.000 de locuri, pe bd. Expozitiei 22-30.  

Bulevardul Expozitiei se afla langa Casa Presei - Romexpo, la cateva minute de bd. Kiseleff si Parcul Herastrau, printre cele mai exclusiviste si mai scumpe zone din Capitala. In aceasta artera se afla zeci de hectare de teren liber, pastrate initial ca rezerva de teren pentru eventuala extindere a Romexpo, terenuri ce au ajuns apoi in proprietatea RA-APPS si care au fost fie retrocedate in compensare, fie date in folosinta unor organizatii.

In aceasta zona se afla terenul dat in folosinta gratuita de Guvern pentru construirea unei moschei langa care ar urma sa se construiasca si sediul Marii Loji Nationale din Romania. 

Astfel, in ultimii 10 ani, in zona au aparut mai multe proiecte imobiliare, Primaria Capitalei dand unda verde multor dintre ele: cladiri de birouri cu inaltimi cuprinse intre patru si 24 de etaje, o gradinita, un hotel de 10 etaje.
62213 afisari


Cine
gigifisiune [utilizator], Vineri, 19 mai 2017, 14:30
+107/137
ii mai construieste moschee dementului de erdogan?

In mod clar ar terbui sa il contestam pe Erdogan si moralitatea lui prin anularea construirii moscheei.
De acord!
liviul2006 [utilizator], Vineri, 19 mai 2017, 14:40
+87/105
Dupa ce se pare ca si-a pus bodyguarzii sa ii bata pe protestatarii americani, clar ca treubuie luata atitudine. Erdogan a scos Tucia dintre tarile democratice.

Plus alianta cu Rusia din Siria...
inca 134 de comentarii comenteaza