Isusi, nuduri si draci. Cum arata Panteonul romanesc in mintea lui Hitter VIDEOreportajHaute Culture - Hotnews Mobile
1 € 4,6228 1 USD 3,9370marţi 22 mai 2018

Isusi, nuduri si draci. Cum arata Panteonul romanesc in mintea lui Hitter VIDEOreportajHaute Culture

de Monica Stoica, Eugen Istodor Vineri, 12 mai 2017, 7:02
- a A+
Imagine
Este asta Panteonul romanesc? O dezlantuire de nuduri, isusi, flacari, serpi, dracovenii. Da, si acesta e Panteonul. Si intai creativ si apoi romanesc. Saptamana asta Hitter este cel mai creativ tip din Bucuresti. Haute Culture a decis. Du-te sa-l vezi. Are expozitie la Galateca.  De unde a iesit Hitter? Zice Paul, din experimentul Zaica, un prof care de pe vremea Dictaturii le pune intrebari stranii pustilor si pustii, ce sa faca, spun naivitati. Naivitatea incurajata devine, la maturitate, creativa. Hitter, dincolo de toate, e un tip dezlantuit. Fost pana-n gat in saracie, plecat in lume la munci. Intors in romanica cu imagini de balamuc, de la tarfe la bulibasi, se apuca de desen. Hitter este criminal. Gagicile lui cu labiile in vant, Iisusii inundati in fucsia, balaurii cu capete de te inghit si-ti vine sa-i calci in picioare. Hitter are expozitia cu care inunda Bucurestiul in nebunie. Deseneaza Panteonul, mitologia romaneasca. O salbaticie cum rar poate cineva sa surprinda. Pe Paul Hitter il recunosti: e-n cizme de sarpe si medalion de prin 1800, de os, de trofeu de vanatoare. 

Reportaj VIDEO YouTube Haute Culture:http://www.paulhitter.com/ FOTO: Francisc-Atila Vaida

4552 de afisari


hm
mariusssss [utilizator], Vineri, 12 mai 2017, 7:15
+1/1
Bata-va sa va bata, am citit Hitler pana la ultima fraza, cand mi-am pus ochelarii pe nas.
O alta insulta. Poneiul roz revidibus
D-or [utilizator], Vineri, 12 mai 2017, 12:11
0/0
"romanica " scrisa si cu litere mici?

Pentru ca fiecare poate vorbi doar in numele sau, panteonul lui Hitter nu se poate referi la altceva decit la proprii lui stramosi.

Care nu sunt comuni cu ai nostri. Pentru noi e Romania, nu romanica, iar panteonul nostru e altul.

Fiecare cu stramosii sai. Dar ar trebui interzisa folosirea identitatii romanesti.

Cum ar fi sa desenez si eu - n-am talent, dar nu asta conteaza - niste ginganii si sa scriu: Panteonul japonez sau maghiar, sau Doamne-fereste, editat? ....?
comenteaza