Ilinca Bancila si Alex Florea, reprezentantii Romaniei la Eurovision, s-au calificat in finala Eurovision Song Contest, cu melodia "Yodel It", alaturi de alte noua tari, printre care se numara Bulgaria, Norvegia si Austria. Potrivit presei internationale, Romania se numara printre tarile favorite, iar melodia "Yodel It" s-a clasat pe a sasea pozitie la casele de pariuri. Cea de-a doua romanca din concurs, Miruna Manescu, reprezentanta Elvetiei, nu merge mai departe. Finala concursului se va desfasura sambata seara, 13 mai, in capitala Ucrainei, iar TVR va transmite spectacolul in direct.

Reprezentantii Romaniei la EurovisionFoto: TVR
  • HotNews.ro a transmis LIVE TEXT cele mai importante momente ale semifinalei
  •  Comentarile din acest text se vor a fi un pamflet, iar cititorii sunt invitati sa le citeasca in aceasta nota.

Zece intamplari ciudate si o minune. Tarile care s-au calificat in finala sunt: Bulgaria, Belarus, Croatia, Ungaria, Danemarca, Israel, Romania, Norvegia, Olanda si Austria.

00.00: Cine sunt cei 10 norocosi care vor merge in Marea Finala? Cine, cine? Ar intreba al nostru Pepe.

23.54 Punctul culminant al serii. Tipa din Republica Macedonia a primit ineeeeel. Se marita! A zis DA. Macar pleaca cu ceva acasa. Ne-a invitat pe toti la nunta. Scuze, nu pot sa ajung.

23.40. Gata! Slava cerului. Incepe votul.

23.25 Israel: IMRI - I Feel Alive. Avem un trup de gladiator house pe scena. Lui IMRI ii plac genurile house, techno, electro, numai ca e prins putin in trecut, in vremea celor de la ATB. Sunt la moda „floricelele in voce”, aaaaa, yoooooou. Uau, au mai aparut niste gladiatori cu microfoane in mana. Jocuri de lumini, haos ca la Untold, ma astept ca publicul sa inceapa sa cante OOOO, EEE. Au si coregrafie. Si mai multa coregrafie. Un fel de „Single ladies” a lui Beyonce, numai ca e cu baieti. Face show IRMRI si-i place.

23.23 Estonia. Koit Toome si Laura. Ea pare ca se pregateste de nunta, imbracata in mireasa. Canta nazal despre Romeo si Julieta, inseamna ca e o melodie de ....iubire, evident. Vai, i-a aparut si mirele! Seamana cu Ken al lui Barbie. Sunt foarte teatrali cei doi, au niste priviri cu adevarat "profunzatoare". Nimic nou sub soare, o melodie tipica Eurovision. Cei doi canta frumos in felul lor, pentru anii 90 asa. „Vi ar lozt!” striga cei doi. Chiar ca suntem pierduti cu asa melodii.

23.15 Lituania. Rain of Revolution se cheama piesa. Niste hipsteri, in sfarsit! Tipa e usor ciudatica, aduce ca stil cu Royksopp si probabil ar avea succes in club Control.

23.11. Bulgaria. Un pusti usor suferind, probabil fan Ed Sheeran si John Newman, isi plange ranile, dar o face cu credibilitate. Ahh, e o melodie de iubire in cele din urma. Our love is untouchable. Asa sa-l ajute Dumnezeu! Ii mai scapa niste note, sper sa nu ramana fara aer, cu toate astea, pustiul e talentat, nu degeaba e printre favoritii concursului.

23.08 Belarus. NaviBand - Historyja majho zyccia. Doi tineri pusi pe dans si voie buna. Imbracati de festival, canta cu forta in limba lor. Foarte energici cei doi. S-ar potrivi de minune intr-o reclama la bateriile Duracell.

23.00 URMEAZA DIN NOU ROMANIA! Ha ha, glumesc prezentatorii. E Elvetia, reprezentanta de o romanca din Petrosani, Miruna Manescu, cu melodia Apollo.Cred ca toti romanii inghit in sec. Miruna face un numar bun, are voce curata, o rochie frumoasa si atitudine. Chapeau!

22. 57.Norvegia. JOWST - Grab The Moment. Incepe bine, un fusion, ca tot e la moda, de elecro, funk si putin drum&bass. Sunt 4 baieti, unul tatuat, cu camasuta, la voce, ceilalti la butoane, toba. Piesa te prinde, e de vara, cu vibe bun. Scena pare din prezent, din 2017 adica. Un decor contemporan, solistul e in centrul atentiei, colegii de trupa poarta treninguri si au masti pe fata. Nu, nu pe stilul Carla’s Dreams, ci mai degraba Daft Punk, asa ca nu putem decat sa-i aplaudam. O melodie catchy, decenta, din prezent, care reuseste sa-ti transmita o stare de bine si de veselie. JOWST e genul de band care face super atmosfera pe scenele de la festivaluri. S-ar potrivi de minune la Summer Well.

22.53 Croatia. Concurentul e jurat la Vocea Croatiei, ar trebui sa cante bine. Ei, da. Nu-i lipseste talentul. Canta pe mai multe voci si genuri, opera, pop, de toate. Cam prea mult, e greu sa-l urmaresti. Dupa aceste prestatii chiar ajungi sa apreciezi melodia "Yodel It".

22.48 San Marino. Valentina si Jimmie. E chimie intre cei doi, canta o melodie disco destul de catchy. Hello, anii '90! Concurentii par sa se distreze foarte tare. Doar ei din pacate. "It's the spirit of the night!"

22.45 Irlanda. Brendan Murray, cu melodia Dying To Try. Brendan arata si canta ca un elf. Nu pare sa aiba mai mult de 20 de ani, dar transmite ceva emotie. E genul de numar in care se face liniste totala in sala. Asta inseamna ca-i reuseste. Cantecul ar putea cu usurinta ajunge pe coloana sonora a vreunei animatii de succes. Intra in gama „Frozen” si „Beauty and the Beast”. Nu stim cate voturi va primi un astfel de cantec, dar Brendan e simpatic foc si fura aplauze. Like :)

22.40 Danemarca. O frumoasa doamna in rochie rosie se intreaba "Where I am".Of, de ce asa trist acest concurs? Anjia s-a pus in genunchi. Nu mai poate, sufera rau.

22.40 Urmeaza Ungaria. Tatal reprezentantului conduce un taraf. Se vede.Melodia lui Joci e foarte hipnotizanta, are un look de saman-vraci, iar o fata danseaza din buric. Intreg numarul reuseste sa te bage, cumva, in transa. Avem si vioara, beat-uri house si niste rap. Un numar cel putin interesant. Termina-s-ar!

22.35. Am ajuns in camera verde. Nu se intampla nimic interesant.

22.32 Olanda. Au fumat prea mult fetele din Olanda si par sa se fi intors in timp cu cel putin 30 de ani. Cry No More, rochii cu sclipici.. You go girls! Da, ai nostri chiar au facut cel mai bun numar de pana acum. Va vine sa credeti?

22.27 URCA AI NOSTRI PE SCENA. Romania, cu Yodel It. Mi-e frica Uau, a urcat Alex Velea pe scena. Pardon, Alex Florea. Ilinca yodeleste in rochie mini jup. Al nostru Alex ii pus in priza, am impresia ca mai are un pic si vrea sa o bata pe biata Ilinca. Canta bine fata noastra. Yodel ei Yodel eieieieieieieieieieieiei. A fost cel mai bun numar de pana acum. Macar atat.

22.23 Malta. Claudia Fanielo e pe scena. Sta ca o statuie, isi canta ranile imbracata in rochie alba. Femeile care au fost parasite la altar sunt, probabil, foarte atinse de acest slagar. Multa suferinta.

22.20. Republica Macedonia. Concurenta e pentru a treia oara la Eurovision. Inteleg de ce. Atitudine de diva, picioare lungi, dar voce ba. Canta in engleza, dar nu prea se intelege ce zice. Ahh, spune ca danseaza singura. Saraca :(

22.14 Urmeaza Austria. Un tanar de 20 de ani canta Running on air. Un pic din Jason Mraz, un pic din Bruno Mars. O melodie vesela, care transmite o stare de bine. Nathan canta bine, face niste floricele dragute din voce si se urca pe luna. And I’ll keep running as fast as I can I’ll keep running, I won’t stop, I won’t stop, no no. Alearga, Nathane, alearga! Destul de carismatic, cu un chip de “baiat bun” si atitudine de rebel.Cam boring piesa totusi.

22.10: Serbia da startul.In Too Deep se numeste piesa cantata de Tjiana. Can somebody save me tonigt, se intreaba Tjiana. "I'm falling too deep". Chiar pare sa aiba nevoie de ajutor, Celine Dion nu mai e de mult timp la moda.

22.05: Un inceput promitator. E foarte amuzant sa-i asculti pe Liana Stanciu, Radu Andrei Tudor şi Sonia Argint Ionescu traducand ce zic cei trei chipesi prezentatori de la Kiev. Pe scena e euforie, se canta hiturile Eurovision, startul e dat de melodia "Euphoria". In straie traditionale, mai multi artisti danseaza hora pe scena. "Un moment inedit", zic prezentatorii nostri. Mhm, foarte.