Fostul presedinte Traian Basescu a sustinut din nou gratierea femeilor condamnate pentru coruptie, dand chiar exemplul unei femei care poate "a luat mita intr-un minister", admitand ca poate are o "sensibilitate aparte", cunoscuta, pentru femei. El a criticat arestarea preventiva a Crinutei Dumitrean, fost sefa ANRP, insarcinata in luna a opta. "Pe mine m-a oripilat ce ati facut cand o femeie gravida in 8 luni ati bagat-o in beciul domnesc. Daca asta vreti sa fie abordarea fata de femeie, faceti o tara de procurori!"

Traian BasescuFoto: Agerpres

"Daca pasiunea este sa fie tratate ca barbatii rezolvati problema, dar o femeie trebuie sa tratata altfel decat barabtii mai ales cand e vorba de pentienta. O femeie care are in intretinere un copil de pana la 14 ani, acel copil sigur are nevoie de mama. Pe mine m-a oripilat ce ati facut cand o femeie gravida in 8 luni ati bagat-o in beciul domnesc. Daca asta vreti sa fie abordarea fata de femeie, faceti o tara de procurori! Eu tin foarte mult la acest amendament dar cred ca regimul pentinciar al femeilor este ingrozitor. Bagati-le mai putin in puscarie decat pe barbati" a spus senatorul PMP, in fata comisiei juridice. In sala se afla si un reprezentant al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"O femeie care a luat mita intr-o primarie nu zic sa nu fie condamnata dar copilul acela merita sa aiba copilul alaturi la fel ca cel al unei mame care a fluierat in biserica" a spus Basescu.

Presedintele comisie juridice Serban Nicolae i-a raspuns acestuia ca responsabilitatea era la mama care putea sa nu ia mita.

Ulerior, Basescu, sustinandu-si un amendament la legea gratierii, a declarat: "Din categoriile excluse (de la gratiere - n. r.), elimin si eu violenta, dar sa lasam pe cele care au facut un act de coruptie. Au luat o mita intr-o primarie, intr-un minister. Poate am o sensibilitate aparte pentru femei. E cunoscuta a spus Basescu.

Basescu se afla la comisia juridica pentru a isi sustine amendamentele depuse la legea gratierii, intre care si unul care prevede gratierea femeilor insarcinata sau care au un copil in intretinere chiar daca au fost condamnate pentru coruptie.