Presedintele interimar al Partidului National Liberal, Raluca Turcan, si-a critica, duminica, la Consiliul de coordonare judeteana al PNL Cluj, propriul partid, afirmand ca nu are fi fost „mai breaz” la guvernare decat actualul Guvern si ca i-a lipsit de multe ori o „pozitie clara asumata”. Totodata, aceasta a spus ca la alegerile parlamentare din decembrie „PNL a fost praf” si ca trebuie sa isi recupereze electoratul printr-o serie de schimbari, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Raluca Turcan, presedinte interimar al PNL, a declarat, duminica, la Cluj, ca nu crede in faptul ca, in situatia actuala, PNL ar fi avut o guvernare mai buna in cazul in care ar fi castigat alegerile din decembrie.

"Ganditi-va ca am fi ajuns la guvernare cu acest partid care scartaie din toate incheieturile. Credeti sincer ca PNL ar fi fost mai breaz la guvernare decat cei de acum? Mie mi-e teama ca in unele locuri nu si asta pentru ca am fost in trecut fara fermitate, fara consecventa, fara o pozitie clara asumat, fara decizii urmate indiferent de ultimele persoane care suna pentru a le influenta. Am avut o crunta ruptura intre centru si baza partidului, o fractura intre conducerile judetene si baza celor multi. Cu astfel de fisuri, PNL nu ar fi putut urmari cu decenta, integritate, profesionalism si consecventa valorile si solutiile la guvernare”, a spus Raluca Turcan.

Ea a atras atentia asupra faptului ca, la precedentele alegeri, "PNL a fost praf” si ca datoria ei este de a se asigura ca "toti colegii au inteles ce s-a intamplat”.

"Imediat ce am fost aleasa in functie, am comandat un raport profesionist pentru a intelege ce s-a intamplat cu PNL. Concluzia acestui raport a fost ca, in pofida unor rezultate foarte bune, Partidul National Liberal a fost praf. Am spus-o si o repet cu riscul de a deranja. Nici nu e greu, mai ales ca sunt femeie si a fost o perioada in care in PNL a fost mai greu sa colaboreze cu o anumita structura de conducere. Dupa acel praf obtinut la parlamentare, riscam sa nu fi inteles unde am gresit si sa repetam erorile in unele locuri. Asta ma doare si ma preocupa. La viitoarele alegeri interne am datoria sa ma fi asigurat ca toti colegii din PNL au inteles ce s-a intamplat si macar au incercat sa corecteze. Sa nu ne mai plangem dupa”, a mai spus Raluca Turcan.

Turcan nu s-a oprit aici si a explicat ca formatiunea politica are nevoie de schimbari din interior pentru a convinge si recupera electoratul urban.

"Situatia nu este atat de dezastruoasa, PSD a castigat la nivel national cu 45%, sunt 55% care nu sustin politica PSD, care resping coruptia, superficialitatea si aroganta si modul dominator al PSD de a face politica. Avem spatiu, insa ca sa ii atragem pe oameni alaturi de noi, sa facem schimbari in interior. La alegerile parlamentare am luat 20%, iar in sondaje avem acum 24-25%. Cred ca bazinul PNL e in jur de 20% insa ca sa ajungem la 30-35% trebuie sa venim cu valori care sa ne credibilizeze. Trebuie sa recuperam electoratul urban, pe care primarii PNL au simtit ca l-au pierdut, s-au dus spre alte curente, spre USR si alte nebunii. Acei oameni sunt dezorientati si avem datoria sa le oferim o alternativa in PNL. Sa demonstram zi de zi ca PNL poate fi o alternativa credibila la PSD”, a explicat liderul PNL.

La Consiliul de Coordonare Judetean al PNL Cluj participa peste 400 de delegati care vor alege urmatoarea conducere a filialei judetene.

In competitia pentru functiile de conducere este inscris cate un singur candidat, astfel incat europarlamentarul Daniel Buda va fi reales pentru un nou mandat, in timp ce functiile de prim-vicepresedinti le vor reveni senatorului Marius Nicoara, respectiv lui Mircea Morosan, primar al localitatii Huedin.