Localnicii din aproximativ 90 de localitati din judetele Vaslui, Bacau, Iasi si Neamt nu au in continuare curent electric, dupa ce retelele distribuitorului de electricitate au fost avariate de ninsoare, anunta Agerpres. Potrivit unui comunicat remis presei de Delgaz Grid, sambata, la primele ore ale diminetii, era intrerupta alimentarea cu energie electrica total sau partial pe liniile de medie tensiune din 28 de localitati din judetul Bacau, 48 localitati din judetul Vaslui, opt localitati din judetul Iasi si alte patru din judetul Neamt.

"Intrucat unele conductoare sunt rupte si exista riscul sa ajunga pe suprafata solului, Delgaz Grid atrage atentia asupra pericolului de electrocutare si arsuri pe care le reprezinta conductoarele pentru persoanele aflate in vecinatatea acestora. Echipele companiei noastre si ale contractorilor lucreaza in continuare pentru remedierea avariilor din sistemul de distributie, precum si a deranjamentelor individuale si colective", se arata in comunicat.

UPDATE Ora 20:55:Numarul localitatilor din judetul Galati care nu sunt alimentate cu energie electrica s-ar fi ridicat la 88, sambata la pranz, potrivit informatiilor furnizate de catre prefectul judetului, Gabriel Panaitescu, potrivit News.ro.

"Din punctul de vedere al alimentarii cu energie electrica sitiuatia sta foarte, foarte prost, in contextul in care, la ora actuala, avem 88 de localitati care nu au energie electrica", a spus prefectului judetului Galati.

Cu toate acestea, potrivit ultimei raportari a SDEE Muntenia Nord, de la ora 19.00, 47 de localitati nu erau alimentate cu energie electrica la ora respectiva. Este vorba de: Buciumeni, Poiana, Nicoresti,Cosmesti, Movileni, Matca, Corod, Balasesti, Barcea, Draganesti, Gohor, Munteni, Brahasesti,Tepu, Cuca, Costache Negri, Pechea, Baleni, Baneasa, Jorasti, Corni, Vanatori, Frumusita,Tulucesti, Grivita, Ivesti, Liesti, Umbravesti, Fundeni, Slobozia.

Totodata, aceeasi informare arata ca in judetul Vrancea, la ora 19.00, patru localitati mai asteptau realimentarea cu energie electrica: Suraia (partial), Milcovul (partial), Maicanesti (partial), Vulturu (partial), iar in judetul Braila, Scortaru Nou si Ramnicelu mai asteptau racordarea la retea.

UPDATE Ora 12:45: Efectele viscolului de joi spre vineri se mentin sambata dimineata si in judetele Galati, Braila, Vrancea, unde mai multe localitati sunt in intuneric. Echipele furnizorilor de energie electrica sunt pe teren pentru a remedia problemele. Potrivit unui comunicat de presa emis de SDEE Muntenia Nord, 4 localitati din judetul Braila, 52 de localitati din judetul Galati si 10 localitati din judetul Vrancea sunt inca nealimentate cu energie electrica.

In judetul Braila, sambata, la ora 9:00, erau nealimentate cu energie electrica 4 localitati. Localitatile cu cel mai mare numar de consumatori afectati: Scortaru Nou, Gemenele, Salcia Tudor, Ramnicelu. Sucursala Braila are in acest moment 20 de echipe pe teren, care actioneaza pentru remedierea defectiunilor aparute.

In judetul Galati, sambata, la ora 9:00, erau nealimentate cu energie electrica 52 de localitati. Localitatile cu cel mai mare numar de consumatori afectati: Matca, Visina, Branistea, Cosmesti, Furceni, partial Tecuci, Pechea, Costache Negri, Cuca, Tg. Bujor, Frumusita, Hanu Conachi, Cuza Voda, Tudor Vladimirescu. Sucursala Galati are in acest moment 32 de echipe pe teren, care actioneaza pentru remedierea problemelor.

In judetul Vrancea, sambata, la ora 9:00, erau nealimentate cu energie electrica 10 localitati. Localitatile cu cel mai mare numar de consumatori afectati: Balesti, Vulturu, Nanesti, Suraia,Milcovul, Maicanesti, Tulnici, Boghesti, Tanasoaia.

Sucursala Focsani are in acest moment 4 de echipe pe teren, care actioneaza pentru remedierea defectiunilor aparute. Interventiile echipelor SDEE MUNTENIA NORD vor continua pana la alimentarea integrala a zonelor afectate. Activitatea echipelor de interventie este ingreunata de vantul puternic si precipitatii abundente, se mai precizeaza in comunicatul SDEE MUNTENIA NORD.