SUA: Trezoreria refuza orice exceptie la sanctiunile rusesti pentru proiecte petroliere - Hotnews Mobile
1 € 4,6606 1 USD 3,7886vineri 20 apr 2018

SUA: Trezoreria refuza orice exceptie la sanctiunile rusesti pentru proiecte petroliere

de R.M. Vineri, 21 aprilie 2017, 22:00
- a A+
Administratia Trump nu va permite companiilor americane sa participe la proiecte petroliere ca implica societati vizate de sanctiunile impotriva Rusiei, a anuntat vineri Trezoreria, citata de AFP."Dupa o discutie cu presedintele Donald J. Trump, departamentul Trezoreriei nu va acorda nicio exceptie pentru companiile americane, inclusiv Exxon, pentru a autoriza foraje interzise de actualele sanctiuni rusesti", a precizat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, intr-un comunicat.

Exxon Mobil a solicitat Departamentului Trezoreriei SUA o derogare de la sanctiunile americane impotriva Rusiei, pentru a relua o colaborare cu grupul rus Rosneft in regiunea arctica, scria, in urma cu o zi, citand surse apropiate situatiei, Wall Street Journal, preluat de news.ro.

Grupul american incearca de mai mult timp sa obtina permisiunea de a efectua activitati de forare in colaborare cu Rosneft si a reluat aceste eforturi in martie, la scurt timp dupa ce fostul director general al Exxon, Rex Tillerson, a devenit secretar de Stat, la 1 februarie, a spus una dintre surse.

Exxon a cerut initial o derogare pentru a dobandi acces la activitatile de forare din Marea Neagra in iulie 2015, dar cererea sa nu a fost aprobata.

In timp ce era CEO al Exxon, Tillerson a avut o relatie de lucru apropiata cu presedintele rus Vladimir Putin si cu Rosneft, companie de importanta majora pentru economia rusa dependenta de petrol.

Departamentul de Stat se afla intre agentiile guvernamentale americane care au un cuvant de spus in analiza cererii de derogare a Exxon adresata la Biroul pentru Controlul Activelor Straine al Departamentului Trezoreriei.

Un purtator de cuvant al Departamentului de Stat a declarat ca Tillerson s-a recuzat de la orice problema legata de Exxon, pentru o perioada de doi ani, si ca acesta nu se va implica in nicio decizie a vreunei agentii guvernamentale referitoare la companie.

Inainte de a deveni secretar de stat, Tillerson a spus ca Exxon se opune sanctiunilor atunci cand nu sunt aplicate in mod uniform. El a spus in timpul audierilor pentru confirmarea sa in functie ca nici el si nici Exxon nu au facut lobby impotriva sanctiunilor americane  impuse Rusiei.

Sanctiunile care afecteaza Rosneft interzic companiilor americane sa incheie acorduri  in regiunea arctica, in Siberia si Marea Neagra, care ar implica folosirea in comun a tehnologiilor de forare.

Restrictiile, instituite dupa anexarea Crimeii de catre Rusia, in 2014, interzic si afacerile cu directorul general al Rosneft, Igor Secin, considerandu-se ca acesta a dovedit o loialitate totala fata de Vladimir Putin.

In urma sanctiunilor, un acord major de explorare semnat in 2012 de Exxon, sub conducerea lui Tillerson, cu Rosneft, a fost blocat. Acordul conferea Exxon acces la explorarea regiunii arctice rusesti, dreptul de a folosi noi tehnologii de forare in Siberia si sansa de a face explorari la mare adancime in apele rusesti ale Marii Negre.

Putin a declarat ca Exxon si Rosneft ar putea investi pana la 500 de miliarde de dolari in timpul parteneriatului. In 2013, liderul rus i-a conferit lui Tillerson Ordinul Prieteniei, pentru rolul avut in dezvoltarea parteneriatului.

Exxon a anuntat ca este expusa la pierderi de pana la 1 miliard de dolari inainte de taxe.

Grupul a obtinut in 2014 o derogare si a putut lucra la un put de forare in Arctica ruseasca. Exxon a explicat atunci ca nu ar fi sigur ca activitatile sa fie intrerupte inainte de a fi finalizate, conform unor persoane apropiate situatiei. Activitatile au fost finalizate in octombrie, iar personalul a fost retras.
2008 afisari


Mai inventezi mult ?
pro_bono [utilizator], Duminică, 23 aprilie 2017, 19:57
+1/1
"Citește și tu de vreo 20-30 de ori textul simplu de mai jos că poate tot pricepi până la urmă :)
Trump bun...bla..bla..bla...Obama rau...bla..bla...bla...etc...etc..."

Tu stii care e diferenta intre realitate si fantezie ? Fantezia este ceea ce tu iti inchipui noaptea in vise si scrii a doua zi aici. Ti-am cerut sursa care sa probeze ceea ce spui. Nu ai oferit nici una, prin urmare tot ceea ce spui tu sunt simple fantezii, istorie alternativa creata din imaginatie. Inventezi chestii si pretinzi ca sunt adevarate. Penibil !

Intre Dragnea, RTV si tine nu vad mari deosebiri. Ei vad multinationale care scot oameni la mitinguri, caini platiti de Soros, tu vezi derogari de la sanctiuni si pe Trump facand pe durul cu Rusia. Acum Trump a procedat corect in Siria, insa asta reprezinta o schimbare cu 180 de grade fata de pozitia sa anterioara.

"Obama wants to unilaterally put a no-fly zone in Syria to protect Al Qaeda Islamists. Syria is NOT our problem."

"We should stay the hell out of Syria, the "rebels" are just as bad as the current regime. WHAT WILL WE GET FOR OUR LIVES AND $ BILLIONS?ZERO"

“Remember, all these ‘freedom fighters’ in Syria want to fly planes into our buildings.”

“The only reason President Obama wants to attack Syria is to save face over his very dumb RED LINE statement. Do NOT attack Syria,fix U.S.A.”

“AGAIN, TO OUR VERY FOOLISH LEADER, DO NOT ATTACK SYRIA”

“President Obama, do not attack Syria. There is no upside and tremendous downside.”

Trump Reverses Policy on Syrian Airstrikes After Years of Tweeting Disapproval http://www.nbcnews.com/politics/donald-trump/trump-reverses-policy-syrian-airstrikes-after-years-tweeting-disapproval-n743756
Să recapitulăm:
Amerlocu [utilizator], Sâmbătă, 22 aprilie 2017, 14:19
0/4
Exxon primește de la administrația Obama derogare de la scancțiunile împotriv Rusiei imediat după impunerea acestora. Administrația Trump (Trump fiind acuzat că ar fi sluga lui Putin) le refuză.

În 2015 administrația Obama acorda Caterpillar o derogare de la sancțiunile împotriva Rusiei ca să încheie un contract fabulos (undeva spre $2 miliarde) de vânzare de pipelayer-e (mașini de instalat conducte), buldozere și generatoare electrice mobile, fără de care rușii ar fi trebuit să oprească o serie de exploatări petroliere din zonele nordice ale țării. Administrația Trump a interzis săptămâna trecută onorarea garanției și vânzarea pieselor de schimb și a consumabilelor pentru mașinile și echipamentele vândute în 2015-2016 pentru a se alinia literei și spiritului sancțiunilor.

Și ca să vedem că Obama nu a fost deloc singur, Germania a acordat de asemenea derogări de la sancțiuni mai multor companii germane ce exportă în Rusia precum Daimler Benz, Man, Wirtgen, etc. Știm însă din surse sigure că că Germania respectă cu strictețe regimul sancțiunilor când vine vorba de exportul în Crimeea al bananelor recoltate din Germania :)

Concluzia presei socialiste: Merkel & Obama au luptat cu curaj împotriva Rusiei iar Trumpe e pudelul lui Putin :)
inca 2 comentarii comenteaza