Presedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat din nou, vineri, in timpul unei vizite la Focsani, pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pentru intarzierea modificarii Codurilor Penale. Dragnea a afirmat, cu referire la punerea in dezbatere publica a proiectului de modificare a Codurilor penal si de procedura penala, ca a inteles ca lucrurile trebuie facute "asezat", dar calendarul arata ca deja exista riscul ca legea sa nu fie adoptata sesiunea aceasta de Parlament, potrivit News.ro. In legatura cu "problemele" pe care seful PSD le vede in proiectul de modificare, precum absenta pragului pentru abuzul in serviciu, el spune ca aceastea vor fi "rezolvate" in Parlament.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Ma asteptam (...) sa apara de acum doua-trei saptamani in aceasta dezbatere publica. Acum o sa stea inca o luna, am inteles, in dezbatere public, din nou, si o sa ajunga in Parlament, in asa fel incat sa nu se realizeze in aceasta sesiune parlamentara. Eu am inteles ca lucrurile trebuie asezat, nu trebuie facute in salturi, dar poate totusi le facem in aceasta viata", a afirmat Liviu Dragnea.

Intrebat ce parere are despre proiect, Dragnea a raspuns ca nu a apucat sa il vada, dar a comentat absenta unui prag pentru abuzul in serviciu din initiativa Guvernului, notand ca atunci cand CCR a dat decizia in care a cerut un astfel de mecanism, Tudorel Toader, actualul ministru al Justitiei, era judecator.

"Oamenii cand ajung in alte functii se mai schimba, intra in contact cu alte institutii, isi mai schimba privirea, isi mai schimba gandirea, isi mai schimba atitudinea", a spus liderul PSD.

Liviu Dragnea a adaugat ca toate aceste "probleme" vor fi "rezolvate" in Parlament.