Traficul rutier este întrerupt pe mai multe drumuri nationale, din cauza zăpezii şi a viscolului, anunta Centrul infotrafic.

UPDATE 20.30 Traficul rutier mai este întrerupt, vineri seară, la ora 19.00, pe DN24D Balabaneşti - Cuca, din judeţul Galaţi şi pe drumurile naţionale DN24A Murgeni - Fălciu şi DN26 Găneşti – Blăgeşti, din judeţul Vaslui, potrivit News.ro.

UPDATE 17.15 Cinci segemnte de drum national mai sunt la ora aceasta blocate, potrivit Centrului Infotrafic. Acestea sunt: DN24D Balabanesti - Cuca, judetul Galati si DN24A Murgeni - Fălciu, DN2F Vlădia - Dragomireşti, DN26 Murgeni - Blăgeşti si DN11A Podul Turcului – Bârlad, judetul Vaslui.

Traficul rutier pentru TIR-uri este blocat pe DN 1 A, la graniţa dintre judeţele Prahova şi Braşov, după ce un autotren a derapat şi a rămas pe carosabil.

La aceasta ora, drumul este deschis doar pe un sens şi este posibilă doar circulaţia autoturismelor.

În condiţiile în care DN 1 A este singura cale de acces a TIR-urilor către Braşov, întrucât în cursul săptămânii pe timp de zi şi în weekend acestea nu au acces pe DN 1, pe Valea Prahovei, zeci de autotrenuri sunt blocate pe acest tronson, începând cu ora 10.00.

Transoane de drumuri intrerupte, potrivit centrului infotrafic:

- DN26 Folteşti - Blăgeşti, în judeţul Vaslui;

- DN24D Bălăbăneşti – Cuca, în judeţul Galaţi,

- DN24A Murgeni – Fălciu, în judeţul Vaslui;

- DN24B Albiţa – Huşi, judeţul Vaslui;

- DN2F Vlădia – Ivăneşti, în judeţul Vaslui;

- DN15D Piatra Neamţ – Roman, judetul Neamţ;

- DN24 Soleşti(judeţul Vaslui) – Iaşi, judeţul Iaşi;

- DN11A Podu Turcului - Bârlad, în judeţul Vaslui.

În judeţul Iaşi, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 28A Târgu Frumos - Paşcani, din cauza ninsorii viscolite.

În județul Constanța, din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.