Serena Williams va parasit (cel putin pentru o perioada) circuitul profesionist de tenis, dupa ce a a anuntat ca este insarcinata. Aflata la Mamaia (acolo unde Romania va juca cu Marea Britanie in FedCup), Simona Halep este de parere ca americanca de 35 de ani va reveni in tenis dupa ce va naste si va mai castiga turnee.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Ieri am aflat (n.r. miercuri). E un lucru minunat cred sa fii insarcinata si sa devii mamica. Cred ca o revina, o sa se intoarca in circuit si o sa mai castige cateva turnee. E un lucru frumos si o sa o felicit cu prima ocazie" - Simona Halep, intr-o conferinta de presa.

In varsta de 35 de ani, Serena a castigat anul acesta Australian Open, ajungand astfel la 23 de titluri de Grand Slam - performanta cu care a depasit-o pe Steffi Graf (22).

Despre meciul cu Marea Britanie, din FedCup

"Adversarele sunt jucatoare foarte bune, chiar top 10 - Konta. Am pierdut contra ei nu demult, dar sper sa imi iau revansa, sa castigam partida. Dar intai trebuie sa fim bucuroase ca se intampla acest eveniment la Constanta, este prima data si sper ca publicul sa fie alaturi de noi in fiecare moment" - Simona Halep, citata de News.ro.

Simona se simte pregatita fizic si mental

"Ma simt foarte bine fizic, durerile la genunchi au disparut inainte de Indian Welles. Am avut o perioada foarte buna, cu antrenamente destul de dificile. Sunt pregatita si emotional si fizic sa joc meciurile de Fed Cup aici acas", a completat Halep.

Sorana Cirstea, fara emotii

"Nu am emotii. Sunt extrem de onorata sa fac parte din echipa. De fiecare data cand am fost sanatoasa si m-am simtit apta, am raspuns afirmativ convocarii. Ma bucur sa fac parte din aceasta echipa, care este una de top si, cum a spus si Simona, fiecare va da tot ce va putea" - Sorana Cirstea.

Echipa Romaniei:

Simona Halep - locul 5 WTA

Irina Camelia Begu - locul 33 WTA

Monica Niculescu - locul 47 WTA

Sorana Cirstea - locul 61 WTA

Echipa Marii Britanii:

Johanna Konta - locul 7 WTA si 136 la dublu. Traverseaza o perioada buna, a castigat turneul de la Miami, iar in sferturi a invins-o pe Simona Halep (are 2-0 in meciurile directe cu Halep). Este pregatita de Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep in 2014.

Heather Watson - 110 WTA si 80 la dublu.

Laura Robson - locul 209 WTA si 292 la dublu.

Jocelyn Rae - locul 105 WTA dublu, fara clasament la simplu.

Confruntarea cu Marea Britanie se va disputa dupa sistemul cel mai bun din cinci partide. Primele doua meciuri de simplu vor avea loc sambata (22 aprilie), iar duminica (23 aprilie) se vor juca celelalte doua dispute de simplu si meciul de dublu.

Romania vs Marea Britanie face parte din barajul de mentinere in Grupa II Mondiala a FedCup. Disputa va avea loc la "Tenis Club IDU", din Mamaia, pe zgura, in aer liber.

Echipa Romaniei a ajuns la baraj dupa ce a pierdut, in februarie 2017, meciul cu Belgia.

Marea Britanie nu a cucerit niciodata trofeul, desi a disputat nu mai putin de patru finale de-a lungul timpului: 1967, 1970, 1972 si 1981.

Se vor mai disputa in barajul de mentinere in Grupa II mondiala:

Serbia - Australia

Taiwan - Italia

Canada - Kazahstan

Grupa Mondiala, play-off:

Franta - Spania

Rusia - Belgia

Germania - Ucraina

Slovacia - Olanda

Program semifinalelor (22-23 aprilie 2017):

Belarus - Elvetia

SUA - Cehia

Finala Fed Cup 2017 se va disputa in zilele de 11 si 12 noiembrie 2017.