Adrian Vasilescu: Pentru o revolutie fiscala iti trebuie o infrastructura moderna si o disciplina de fier - Hotnews Mobile
1 € 4,6303 1 USD 3,9308duminică 20 mai 2018

Adrian Vasilescu: Pentru o revolutie fiscala iti trebuie o infrastructura moderna si o disciplina de fier

de RH Joi, 20 aprilie 2017, 11:18
- a A+
Introducerea impozitului pe gospodarii ar putea fi o carte castigatoare, doar daca va exista o infrastructura moderna si o disciplina de fier in colectarea darilor. Declaratia a fost facuta la RFI de consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu. El comenteaza intentia Guvernului de a schimba din temelii sistemul fiscal.
Intrebat daca introducerea impozitului pe gospodarii ar putea fi o carte castigatoare, Adrian Vasilescu a raspuns: "Ar putea sa fie o carte castigatoare, in conditiile in care in primul rand va exista o infrastructura moderna si un sistem de disciplina de fier in colectarea darilor".


Consilierul guvernatorului BNR anticipeaza formarea unor cozi imense la sediile Fiscului: "Combinat cu introducerea sistemului pe gospodarii, Fiscul iti da tie cetatean al Romaniei salariat obligatia de a te duce la Fisc o data la sase luni sau o data pe an, inca nu s-au decis cum sa se faca aceasta impozitare prin prezenta salariatului la o coada imensa, probabil, de care uneori se va lipsi sau poate ca s-ar putea sa ajungem in situatia in care colectarea nu va mai fi 100% macar de la salarii. Fiscul ar putea sa spuna pai nici acum nu e 100%, pentru ca foarte multi angajatori iau impozitul de la salariati, dar nu-l varsa la Fisc. Asta se poate rezolva usor, ca intregul impozit adunat de la salariati sa fie varsat la Fisc, dar se poate rezolva foarte greu ca toti salariatii sa se duca la timp si sa-si verse impozitul la Fisc, in conditiile in care perspectiva ar putea sa fie sumbra, cu cozi imense, cu pierdere de timp si asa mai departe".

Continuarea pe www.rfi.ro
3919 afisari


Asta ii va duce de rapa!
Prea_Tarziu [utilizator], Joi, 20 aprilie 2017, 11:51
+3/3
Era prea devreme sa demonstreze doar "domnisoarele cu barba" pentru "principii abstracte" (cum ar fi acela de a legifera hotia) !
Dar la anul, cand se vor adauga si ciobanii si taranii care au votat masiv PSD, indignati de cozi si incurcaturi va fi momentul ideal de
1. Interventie violenta (servicii) Arderea Casei Poporului, Arderea Palatului Victoria, Arderea Sediului Central PSD. Ciomagirea unor PSD-isti. Falsi militieni incearca sa inabuse manifestatiile antiguvernamentale
2. Interventie pasnica (domnisoarele cu barba
3.INterventie pasnic-violenta (taranii si cocalarii) indignati ca sunt pusi sa dea bani din buzunarul lor.
4. Alegeri anticipate sub presiunea maciucii
Inclusiv americanii discuta despre renuntare
bogdan1477 [utilizator], Joi, 20 aprilie 2017, 12:33
0/2
Noi nu suntem in stare sa colectam mai mult de 30% din PIB nici macar acum, cu impozitul pe venitul personal, mult mai simplu de gestionat decit mostruozitatea aia de impozit pe gospodarie. Si atunci cind ai un sistem extrem de simplu si nu reusesti sa colectezi nici macar cit Bulgaria, care are cam acelasi nivel de coruptie si impozite sensibil mai mici ce faci? Treci de la un sistem de simplu la unul extrem de complex, care necesita de 10 ori mai multa organizare si disciplina. Tipic PSD.

Vrei sa largesti baza de impozitare, pune fix aceleasi contributii si impozit de 16% pe orice venit, de la dobanda bancara pina la taximetrie. Si limiteaza contributiile la, de exemplu, 5 salarii medii pe economie. Dupa care baga pedepse extrem de dure pentru munca la negru si pentru vinzarea fara bon fiscal, pedepse extreme pentru angajatul anaf care refuza sa amendeze si bonus la salariu in functie de sumele recuperate, si in citiva ani creste colectarea spectaculos.
inca 1 comentariu comenteaza