Zeci de persoane din comuna ieseana Holboca au blocat cu masinile, timp de cateva zeci de minute, soseaua care leaga localitatea de municipiul Iasi, acuzand autoritatile de starea proasta a drumurilor din zona, anunta News.ro. Soferii din localitatea Holboca au protestat spontan, duminica la pranz, fata de starea drumurilor din zona, ei conducand masinile cu viteza redusa pe drumul care leaga comuna de municipiul Iasi.

Ei au mers in coloana si au claxonat, circulatia rutiera desfasurandu-se cu mare greutate, fiind chiar blocata la un moment dat.

Oamenii acuza Primaria Holboca, dar si autoritatile iesene ca nu au reparat de cativa ani drumul judetean care strabate localitatea, in pofida promisiunilor din campaniile electorale.

"Strada arata ca dupa razboi, dar noi platim taxe an de an. Ne tot paseaza dintr-o parte in alta, ba ca Primaria Iasi nu face, ba ca e Consiliul Judetean vinovat. Noi ne stricam masinile, le ducem in service in fiecare luna, iar ei isi bat joc de noi. In campania electorala vin si promit ca fac, iar dupa alegeri uita de noi. Noi nu vrem sa blocam nimic, e doar o forma de manifestare pentru a-i sesibiliza pe cei care pot face ceva. Pana acum nu ne-a ascultat nimeni, poate asa ne va lua in seama. Ei stiu sa vina doar dupa voturi", a declarant unul dintre protestatari.

A fost afectata si circulatia tramvaielor in zona, pe linia care face legatura intre municipiul Iasi si zona de blocuri Dancu, ce tine de comuna Holboca.

In zona s-au deplasat mai multe echipaje ale Politiei si Jandarmeriei.

Oamenii spun ca, daca lucrurile nu se vor rezolva, vor relua protestele.

Conducerea Primariei iesene a declarat ca municipalitatea cunoaste situatia si ca partea de drum care se afla in municipiu va intra in reparatii chiar de saptamana viitoare.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Iasi, Vlad Ciobanu, a afirmat ca lucrarile la drumul judetean care trece prin comuna Holboca ar putea incepe abia anul viitor.

"Acest drum il avem in vedere pentru reabilitare. Suntem in curs de negociere pentru obtinerea unui credit contractat de la Banca Europeana pentru Investitii. Vor fi alocate si fonduri locale, speram si in obtinerea de fonduri guvernamentale in cadrul Programului National de Dezvoltare Locala. Credem ca in acest an vom putea intocmi proiectul tehnic, iar in cursul anului viitor sa putem demara efectiv lucrarile", a declarat purtatorul de cuvant al CJ Iasi, Vlad Ciobanu.