Administratia Trump a "felicitat" vineri Uniunea Europeana cu ocazia implinirii a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, subliniind un angajament comun pentru promovarea "libertatii, democratiei si statului de drept", relateaza AFP.

Presedintele republican Donald Trump si-a inmultit atacurile la adresa UE - laudand "minunatul" Brexit sau prezicand ca si alte tari vor parasi Uniunea - care au alimentat neincrederea si ingrijorarea pe celalalt mal al Oceanului Atlantic.

"Impreuna, ne indreptam spre urmatorii 60 de ani pentru mai multa securitate si prosperitate in comun", a adaugat Casa Alba intr-un scurt comunicat, potrivit Agerpres.

UE va sarbatori sambata la Roma, in umbra Brexitului si in absenta premierului britanic, Theresa May, implinirea a 60 de ani de la semnarea tratatului ei fondator.

Sefii de stat si de guvern ai Celor 27 se vor afla la Capitoliu, in Sala Horatilor si Curiatilor unde a fost semnat tratatul istoric (de fapt, doua tratate: unul economic si celalalt atomic).