Marian Godina si-a publicat fluturasul de salariu pe Facebook: Se temeau unii ca politistii au salarii nesimtite - Hotnews Mobile
1 € 4,6288 1 USD 3,9524vineri 25 mai 2018

Marian Godina si-a publicat fluturasul de salariu pe Facebook: Se temeau unii ca politistii au salarii nesimtite

de Alina Neagu Luni, 20 martie 2017, 20:16
- a A+
Imagine
Politistul brasovean Marian Godina, devenit cunoscut datorita postarilor sale pe Facebook si cartii "Flash-uri din sens opus", publicata anul trecut, a postat luni, pe pagina sa de Facebook , fluturasul de salariu pentru luna februarie, din care reiese ca salariul sau net este de 3.045 de lei. "Pentru ca e tot e astazi Ziua Fericirii, m-am dus sa imi iau fluturasul de salariu. Se temeau unii ca politistii au salarii nesimtite si chiar imi cereau sa spun ce salariu am", si-a motivat Marian Godina gestul."Asta e salariul meu pe care l-am luat pe 14 martie, pentru luna februarie. Va las sa studiati si sa trageti singuri concluzia. E mult sau putin, dupa aproape 11 ani de politie?", intreaba Marian Godina.

"Ca sa nu se interpreteze ca vreau sa induc in eroare, precizez ca 229 de lei mi s-au oprit pentru plata telefonului personal. Deci fara telefon, la "total acordat pe card" ar fi fost 3045 lei. Da, stiu, trebuie sa imi fac un abonament de telefonie mai convenabil. :)", mai precizeaza politistul.

Precizarile lui Marian Godina vin in contextul in care politistii au anuntat ca vor iesi din nou in strada, pe 25 martie, in fata sediului Ministerului de Interne, pentru a cere marirea salariilor, potrivit presedintelui Sindicatului National al Politistilor, Dumitru Coarna.

Angajatii din Politie au iesit in strada si saptamana trecuta, cerand majorarea salariilor.
19969 de afisari


Pareri
GigiM2 [utilizator], Luni, 20 martie 2017, 20:50
+31/37
O fi mult, o fi putin, nu stiu. Eu va zic situatia la un medic rezident de anul II - specializarea obstetrica-ginecologie, dintr-un centru universitar.

Salariu pe card: 1843 lei + 300 lei din 20 de bonuri a 15 lei fiecare + 670 lei bursa (neimpozitabila dar nu se pune la pensie, vine separat de salariu si nu are data fixa dar vine in fiecare luna, e drept).
Total: 2843 lei, dupa 6 ani de facultate. Singura problema ar fi cele 5 garzi (obligatorie ar fi 1, oficial) care nu sunt platite si o garda dureaza 28-32 ore.
Bani de chirie nu primesc... Nu stiu daca Domnul Godina sta sau nu in chirie, pe fluturas nu am vazut, dar politia primeste bani de chirie, asta inseamna inca 400-500 lei / luna la cei 3045 lei ai dansului.

Eu nu ma plang, banii ajung, nu-i lux dar nici saracie, chiria si cheltuielile cu locuinta iau aproximativ 1000 lei / luna. Iti permiti sa intretii si o masina... Eu unul nu as face protest pentru salarii mai mari, ci pentru conditii de munca mai bune... Nu suntem invatati mai nimic, 80-85% din munca e reprezentata de hartii, lipsesc in momentul de fata de la vaccin anti-hepatitic pentru nou-nascuti la hartie igienica, medii pentru recoltare, spirt nu avem de luni intregi, ecogel lipseste deseori si il diluam pe cel care il avem, manusi nesterile de unica folosinta, toalete adecvate etc. etc. Lipsurile sunt enorme. Sistemul nostru sanitar este falimentar. Infectiile nozocomiale sunt in floare.
Norma de hrana e inclusa
banel [utilizator], Luni, 20 martie 2017, 22:38
+15/17
Vezi pe pagina lui fluturasul.

Nu e mult, dar nici de protestat nu e.
inca 36 de comentarii comenteaza