China suspenda importurile de carne din Brazilia - Hotnews Mobile
1 € 4,6225 1 USD 3,9099marţi 22 mai 2018

China suspenda importurile de carne din Brazilia

de R.M. Luni, 20 martie 2017, 18:52
- a A+
China, al doilea cumparator de carne de vita si de pasare produse in Brazilia, a suspendat luni importurile din aceasta tara, dupa descoperirea unei vaste retele de comercializare de produse deteriorate, a anuntat ministerul brazilian al Agriculturii, citat de AFP.Vineri, dupa doi ani de ancheta, politia braziliana a dezvaluit existenta unei prezumtive retele de coruptie, in cadrul careia inspectorii sanitari primeau mita din partea companiilor agro-alimentare pentru a elibera certificate pentru produse deteriorate, fara a efectua niciun control.

In 2016, exporturuile braziliene de carne de pui catre China au depasit 859 de milioane de dolari, in timp ce exporturile de carne de vita au atins in acelasi an 702,7 milioane de dolari, potrivit ministerului brazilian al Comertului (MDIC).

Chile a suspendat si ea luni importurile acestor produse din Brazilia, in timp ce Uniunea Europeana a cerut autoritatilor braziliene garantii pentru a primi carne alterata din aceasta tara.

Acest nou scandal vine in conditiile in care gigantul sud-american se confrunta cu cea mai grava criza economica din istoria sa, dar si a dezvaluirilor explozive privind coruptia sistematica legata de licitatiile publice ale companiei petroliere de stat Petrobras.
1815 afisari


Neimpresionant
imi_pasa_de_romania [utilizator], Luni, 20 martie 2017, 19:05
+8/10
"dezvaluirilor explozive privind coruptia sistematica" si pentru o companie.

Veniti, fratilor, in Romania sa vedeti ce multitasking stiu ai nostri cu zeci de companii simultan. Ghita un "super antreprenor si om de afaceri vizionar" care era atat de vizionar ca stia ce va avea nevoie statul inainte sa se ceara. Ala gestiona zeci de firme. Si voi va plangeti de una?

Noi avem penali care fac legi si odraslele lor analfabete care sunt puse la carmele companiilor de stat. Dupa ce vedeti coruptia de aici o sa apreciati ce aveti!
e bataie mare pe carnea alterata
AliKimiku [utilizator], Luni, 20 martie 2017, 21:54
+2/2
"in timp ce Uniunea Europeana a cerut autoritatilor braziliene garantii pentru a primi carne alterata din aceasta tara"
Sa intelegem ca acea carne alterata se dadea la negru in China si nu ajungea la europeni iar acestia au cerut garantii ca vor primi pe viitor si ei?
inca 1 comentariu comenteaza