Presedintele Uber demisioneaza - Hotnews Mobile
1 € 4,6660 1 USD 4,0348joi 21 iun 2018

Presedintele Uber demisioneaza

de Corina Ionel Luni, 20 martie 2017, 10:02
- a A+
Imagine
Seful Uber, Jeff Jones, a decis sa renunte la functia de conducere a companiei dupa numai 6 luni, informeaza News.ro.Desi scurta, perioada in care Jones a condus Uber a fost plina de evenimente, de cele mai multe ori negative. Printre acestea, mai multe acuze de hartuire sexuala in cadrul companiei si procesul intentat de Waymo, divizia de masini autonome a Alphabet.

Publicatia americana Recode, cea care a scris prima despre demisia lui Jeff Jones, sustine ca aceasta vine ca urmare directa a controverselor in care compania a fost implicata in ultimele luni si ca a fost ceruta de executivii Uber.

In ultima perioada, Uber a parut ca o tine dintr-un scandal in altul. Poate cea mai daunatoare pentru imaginea companiei a fost campania #DeleteUber. Un numar important de utilizatori au decis sa renunte la serviciile Uber, dupa ce compania a fost acuzata ca profita de politicile imorale ale presedintelui Trump.

Un alt scandal important in care Uber a fost implicat recent este cel al hartuirilor sexuale. Mai multi angajati s-au plans de acest lucru, precum si de faptul ca sefii companiei ar fi ignorat in repretate randuri plangerile in acest sens.

Nu in ultimul rand, Alphabet a dat in judecata Uber, acuzand ca acestia folosesc tehnologii secrete furate prin intermediul Otto, o unitate specializata in tehnologii de conducere autonoma cumparata de Uber.

Jeff Jones nu este singurul nume important care paraseste compania. La finele lunii februarie a mai plecat vicepresedintele si fostul inginer Google, Amit Singhal
3772 de afisari


afirmatie jurnalistica
Razvan_M [utilizator], Luni, 20 martie 2017, 14:30
+1/1
"compania a fost acuzata ca profita de politicile imorale ale presedintelui Trump"

"a fost acuzata ca profita" este o supozitie, dar "politicile imorale ale presedintelui Trump" este o afirmatie a unui fapt. Pe ce baza jurnalistul care a facut traducerea aici face aceasta acuzatie?
comenteaza