Presedintele PSD Liviu Dragnea a criticat duminica seara, la Romania TV, declaratia facuta de ministrul Finantelor, Viorel Stefan, care a afirmat ca Guvernul ar putea lua masuri de reducere a cheltuielilor daca exista riscul ca tinta de deficit de 3% sa fie depasita. "Sa vorbesti in luna martie de taieri de cheltuieli mi se pare putin cam grabit", a spus Dragnea.

Liviu Dragnea la Romania TVFoto: Captura Romaniatv.net

Liderul PSD a fost intrebat in cadrul unei emisiuni la Romania TV daca a discutat cu ministrul de Finante, Viorel Stefan, care spunea zilele trecute ca, daca exista cumva acel risc ca deficitul sa depaseasca 3%, se gandeste sa taie din cheltuieli. "A precizat ca nu de la pensii si salarii, dar toata lumea se intreaba de unde ar putea fi taiati banii", a punctat moderatoarea.

"Da, o declaratie foarte inspirata a domnului ministru", a raspuns ironic Dragnea. "Dupa doua luni, deja vorbeste de taieri".

"Sigur, n-am apucat sa vorbesc cu dumnealui, cred ca premierul trebuie sa vorbeasca cu el, nu presedintele Camerei. Daca o sa avem vreo sedinta la partid, o sa-mi permit sa il intreb si eu si alti colegi. Nu are motive sa se ingrijoreze daca programul de guvernare este urmarit si implementat punct cu punct. Dar sa vorbesti in luna martie de taieri de cheltuieli, mi se pare putin cam grabit", a mai afirmat Dragnea.

Citeste si:

Alte declaratii facute de Liviu Dragnea la Romania TV:

Despre legea achizitiilor strategice:

  • Este vorba de trei mai domenii care sunt strategice pentru Romania, pentru orice tara de fapt: infrastructura mare - cuprinde rutiera, feroviara si navala, daca e cazul; ca sa inteleaga lumea mai bine, ne gandim in special la autostrazi - apoi domeniul energiei si domeniul achizitiilor militare.
  • In alte tari exista posibilitatea ca, pentru investitii de genul asta, sa fie o procedura simplificata, pentru ca stim cu totii anii pierduti de Romania prin instante, procese intre constructori...

Despre eventuala schimbare a procurorilor-sefi: "Cu aceste functii sau fara aceste functii, Romania nu crapa"

  • Astept si eu ca si multi romani, punctul de vedere al ministrului Justitiei. Daca acel om a zis ca face o evaluare - un om cu pregatire juridica, cu pregatire constitutionala, caruia cu greu ii contesti calitatile si probitatea - deci, cred ca va face o evaluare profesionista si cred ca ar trebuie sa il lasam sa o faca
  • Cred ca dl ministru va face ceea ce crede ca se cuvine sa faca, nu ca il influenteaza cineva, decizia va fi data de propriile lui convingeri
  • (Sunteti gata sa sprijiniti o astfel de decizie?) Despre ce decizie posibila e vorba, doamna? Sa se desfaca Romania, sa intram intr-un razboi, sa inchidem granitele, sa facem vreo nenorocire? E vorba de doua functii. Cu aceste functii sau fara aceste functii, Romania nu crapa, nu se inchide.
  • (Moderatoarea RTV sustine ca Kovesi "i-a promovat in interiorul DNA pe procurorii care s-au ocupat de acel dosar al Ordonantei 13 si a fost si o petrecere acolo, din informatiile care au ajuns la redactia noastra, un martor de la petrecere ne-a dat ceva detalii. Cum vedeti dvs acest gest dupa ce judecatorii CCR au spus clar ca prin deschiderea acelui dosar s-a incalcat grav Constitutia?) In Constitutie scrie ca Ministerul Public lucreaza sub autoritatea ministrului Justitiei. Cred ca ministrul Justitiei trebuie sa se exprime aici. Eu sa stiti ca nu vreau sa deschid o dezbatere in partid, sa facem o sedinta sa analizam cum se fac promovari la DNA si ce chefuri se fac acolo, treaba lor, sa se simta bine.

Citeste si: