Coalitia pentru Familie vrea interzicerea filmului "Frumoasa si bestia" si ii indeamna pe romani sa puna presiune pe Centrul National al Cinematografiei - Hotnews Mobile
1 € 4,6225 1 USD 3,9099marţi 22 mai 2018

Coalitia pentru Familie vrea interzicerea filmului "Frumoasa si bestia" si ii indeamna pe romani sa puna presiune pe Centrul National al Cinematografiei

de Alina Ciobanu Joi, 16 martie 2017, 15:02
- a A+
Imagine
Coalitia pentru Familie a facut un apel catre romani, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina de Facebook , prin care ii indeamna sa contacteze Centrul National al Cinematografiei pentru a interzice filmul „Frumoasa si bestia” in cinematografele romanesti, dand exemple tari precum Malaezia si Rusia, unde pelicula Disney este interzisa minorilor sub 16 ani, din cauza „unui moment gay”.  • Mesajul integral postat pe contul de facebook al Coalitiei pentru Familie:
„Disney a retras filmul „Frumoasa și Bestia” din Malaezia după ce scena homosexuală a fost cenzurată. Situația este deosebit de delicată având în vedere că unele școli ar putea folosi filmul ca material didactic pentru ilustrarea poveștii Fraților Grimm. Rusia a interzis filmul pentru copiii cu vârsta sub 16 ani.
În România filmul a fost autorizat cu AG (audiență generală) de către Centrul Naţional al Cinematografiei. Puteți scrie centrului pe adresa: contact@cnc.gov.ro”.


Filmul a starnit numeroase controverse, fiind singura productie care contine "primul moment exclusiv gay" din istoria grupului Disney.

Din aceasta cauza, in Rusia filmul a fost inclus intr-o categorie de pelicule ce nu pot fi vizionate de spectatorii in varsta de pana la 16 ani, dupa apelul lansat de un deputat rus ultraconservator.

Manifestarile de sprijinire a comunitatii gay sunt sistematic interzise in Rusia, unde homosexualitatea a fost considerata o infractiune pana in 1993 si o maladie mintala pana in 1999, si in care homofobia se exprima adeseori in mod deschis.

Si in Malaezia, tara in care homosexualitatea este condamnata prin lege, lansarea productiei Disney a fost amanata pe o perioada nedefinita, intrucat autoritatile malaeziene cer Disney sa modifice continutul, implicit sa renunte la „momentul gay”.In acest film, personajul Le Fou, interpretat de Josh Gad, este un camarad al principalului personaj negativ, Gaston, jucat de Luke Evans.

LeFou incearca sa se impace cu sentimentele sale pentru Gaston, ce il fac sa penduleze intre dorinta si admiratie fata de acesta, in cadrul unei intrigi secundare, desprinsa de firul narativ principal al peliculei.

"El este cineva care vrea intr-o zi sa fie ca Gaston, iar in ziua urmatoare sa il sarute. Este dezorientat in dorintele sale", a explicat regizorul peliculei.
32132 de afisari


Coincidenta
Soljenitin [utilizator], Joi, 16 martie 2017, 15:06
+41/119
Ca o simpla coincidenta, filmul a fost interzis in Rusia.

Acum, ia ghiciti, boieri dumneavoastra, de unde isi trage inspiratia Coalitia pentru Familie? :-)
intreb si eu...
Boa [utilizator], Joi, 16 martie 2017, 15:19
+31/77
Coalitia pentru familie o fi indemnat la proteste impotriva stirilor terifice de la ora 17:00?
Dar impotriva pseudo-emisiunilor de divertisment de dupa-amiaza care indobitocesc lumea cu scandaluri contrafacute, manele si false vedete?
Sau o fi facut ceva pentru miile de copii abandonati pe la rude de parintii plecati la munca? Sau pentru zecile de mii de copii romani care nu au sansa unui trai decent?

Bine ca au auzit si ei despre 'momentul gay' dintr-un film animat. Asta era problema familiilor si a copiilor din Romania, faptul ca cinci zeci de mii de romani o sa vada filmul asta si eventual vor deduce ca respectivul personaj secundar e gay. In rest totul e rezolvat.
inca 141 de comentarii comenteaza