Fugarul Sebastian Ghita a fost localizat in Serbia, dupa aproape trei luni de la disparitia sa, au declarat pentru HotNews.ro surse convergente apropiate anchetei. Ghita ar fi fost vizitat recent de doi colaboratori apropiati din Romania, cu care ar fi discutat despre noi actiuni de compromitere a sefei DNA. Potrivit surselor HotNews.ro, Sebastian Ghita conteaza pe bunele relatii cu premierul Serbiei, Aleksandr Vucici, cu care Victor Ponta s-a vizitat chiar si dupa ce n-a mai fost seful Guvernului. Fostul premier a declarat insa in mod constant ca nu stie unde se afla Sebastian Ghita si ca nu a vorbit cu acesta de la disparitia lui din Romania.

Sebastian Ghita, cautat de EuropolFoto: Europol
  • UPDATE: Potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro, unul dintre cei care l-au vizitat pe Ghita in Serbia este consultantul politic Dan Andronic (patronul EVZ). Contactat de HotNews.ro, Andronic a declarat ca nu s-a intalnit cu Sebastian Ghita in Serbia. "Nu m-am intalnit cu Ghita, nu m-am vazut cu Ghita de cand a plecat. Si nici nu cred ca e in Serbia.  E o informatie falsa. E o tampenie." Intrebat in repetate randuri daca a fost in Serbia in ultima perioada, Dan Andronic a refuzat sa raspunda. La insistentele HotNews.ro, Andronic s-a limitat sa spuna urmatoarele: "Raspunsul este am fost in foarte multe locuri, ce importanta are?"
  • UPDATE 2: Cel putin doi ofiteri din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane ar fi plecat in Serbia inca de acum doua saptamani cu scopul de a colabora cu autoritatile sarbe pentru ca Sebastian Ghita sa nu paraseasca tara, au declarat pentru HotNews.ro surse politienesti. 

Pe data de 10 ianuarie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghita, fiind dat in urmarire internationala din data de 5 ianuarie. Problema e ca Serbia nefiind in UE, Ghita ar trebui extradat, o procedura mai complicata, deoarece mandatul european de arestare poate fi pus in executare doar pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene.

Sebastian Ghita a fost inclus la sfarsitul lunii ianuarie pe lista "Most Wanted" a Europol, fiind, aparent, singura persoana cautata pentru coruptie de politia europeana.

De la disparitia sa, Romania TV, post de televiziune controlat de Sebastian Ghita, a difuzat mai multe inregistrari in care fostul deputat face acuzatii grave la adresa procurorului sef al DNA Laura Codruta Kovesi. Acuzatiile l-au vizat si pe fostul prim-adjunct Florian Coldea, care intre timp a fost scos cu totul din sistem.

Ghita a aparut ultima data in public pe data de 19 decembrie, cand a intervenit la Romania TV pe tema procurorului Negulescu. Ghita trebuia sa se prezinta public in data de 21 decembrie la DNA Ploiesti, pentru noi audieri in asa numitul dosar Ponta – Blair insa la termenul stabilit s-au prezentat doar avocatii.

La sfarsitul luni februarie, procurorii anticoruptie au deschis un nou dosar penal impotriva lui Sebastian Ghita, omul de afaceri fiind acuzat ca a cerut peste 50 milioane de euro de la diverse firme IT pentru ca acestea să obţină contracte cu statul.