Ultimul mohican al protestelor din municipiul Bacau a ramas Florin-Viorel Branisteanu, un om pentru care simbolul #rezist l-a insotit inca de la inceputul demonstratiilor impotriva Ordonantei 13 si continua de atunci in fiecare zi. Joi seara, prezenta sa Piata Tricolorului a iritat pe cativa politisti de la IPJ Bacau, aflati in misiune, care l-au legitimat urgent intrebandu l ce cauta in piateta bacauana. Dialogul, penibil, intre un om care e surdo-mut si politistii nervosi, nerabdatori ca nu li se arata actele de identitate, poate fi vizualizat intr-o inregistrare pe Facebook.

Florin-Viorel Branisteanu a trebuit sa-i conduca la masina sa aflata la cateva sute de metri pentru a arata cartea de identitate. Purtatoarea de cuvand de la IPJ Bacau, Catalina Cretu, ne-a declarat ca: "Nu a fost decat o simpla legitimare, fara nici un fel de consecinta financiara sau de alta natura. Cetateanul poate sta in Piata Tricolorului din mun. Bacau".

Florin-Viorel Branisteanu isi castiga existenta din comercializarea rpoduselor hand made. La targurile care au deschis primavera, familia Branisteanu au confectonat, printre altele, si bratari cu mesajul revolutiei luminii