Presedintele Consiliului Fiscal: Inca traim cu iluzia ca avem o forta de munca foarte bine calificata / Nu numai ca nu mai este la fel de bine calificata, dar e si mai scumpa - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2327luni 22 apr 2019

Presedintele Consiliului Fiscal: Inca traim cu iluzia ca avem o forta de munca foarte bine calificata / Nu numai ca nu mai este la fel de bine calificata, dar e si mai scumpa

de G.S. Duminică, 5 martie 2017, 15:13
- a A+
Ideea ca Romania are forta de munca calificata a devenit o iluzie, intrucat resursa umana este din ce in ce mai slab pregatita, lucru care se observa si la calitatea studentilor, iar pe de alta parte a devenit tot mai scumpa, a declarat presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, potrivit News.ro.El afirma ca una dintre problemele cu care se confrunta tot mai des antreprenorii in ultima perioada este legata de forta de munca.

"Forta de munca calificata - inca traim cu iluzia ca avem o forta de munca foarte bine calificata - este doar o iluzie. Va spun asta si din calitate de profesor si vad calitatea studentilor in fiecare an, se deterioreaza. Este o certitudine lucrul acesta", a declarat Dumitru, intr-o emisiune la Digi 24.

El a adaugat ca avantajul competitiv de a avea forta de munca calificata "nu prea mai tine".

"Mai mult decat atat, nu numai ca nu mai este la fel de bine calificata, dar e si mai scumpa", subliniaza presedintele Consiliului Fiscal.

Dumitru a atras atentia ca in anumite zone economice se intregistreaza un deficit major de forta de munca, in domenii precum IT, dar angajatorii au nevoie si de sudori sau tractoristi, pe care nu-i mai gasesc.

"Am avut discutii cu foarte multi antreprenori in ultimii doi-trei ani. Au spus 'noua nu trebuie oameni cu doua facultati, noi avem nevoie de sudori, avem nevoie de maistru, de strungari. Nu ii mai gasim'", a precizat presedintele Consiliului Fiscal.

In aproape toate specializarile, nivelul de pregatire este din ce in ce mai slab.

Marea problema a fortei de munca, pe langa faptul ca e din ce in ce mai putina, din diverse ratiuni, precum factorul demografic, emigratia, dar si inclinarea elevilor si studentilor, o reprezinta calitatea resursei umane, care e din ce in ce mai slaba.
3206 afisari


...
cartograful [utilizator], Duminică, 5 martie 2017, 15:36
+10/10
asta-mi aduce aminte de bancul ala cu baba care nu auzea si nu avea miros. Macar incepe cate unul sa recunoasca realitatea...acum ca incepe sa se repare auzul poate incepe sa se repare ceva si cu simtul olfactiv.
Și în vest e cam la fel
Harald [utilizator], Duminică, 5 martie 2017, 16:03
+8/10
Tinerii nu prea mai vor să învețe nimic practic, ideea lor despre muncă este să butoneze ceva pe calculator. Pare să fi apărut o generație de tineri care nu și-au demontat mașinuțele când erau mici, au crescut probabil doar cu desene animate.

Românii și polonezii îi lasă pe englezi cu gura căscată când se dovedește la câte se pricep, dar din păcate pentru România și Polonia, cei care se pricep sunt tocmai cei care pleacă din țările lor, ca să suplinească nepriceperea celor din țările de adopție.
inca 12 comentarii comenteaza