Contractul pentru proiectarea si executia pasajului suprateran de la Domnesti - un pasaj tip giratoriu-suspendat ce ar trebui sa rezolve una din intersectiile problema de pe Centura Capitalei - a fost atribuit, marti, catre asocierea Straco-Comnnord-Specialist Consulting ce a avut o oferta de 91,5 milioane de lei. Atribuirea vine dupa reevaluarea ofertelor ca urmare a multiplelor contestatii, asocierea desemnata castigatoare acum fiind aceeasi aleasa si in mai 2016. Licitatia pentru pasajul Domnesti a fost lansata in martie 2015.

Pasajul suprateran de tip giratoriu la DomnestiFoto: Hotnews

"Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., in urma reevaluarii ofertelor conform Hotararii Civile nr. 3911/2016 din data de 05.08.2016, a comunicat castigatoare oferta depusa de Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. COMNORD S.A. - S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L", a anuntat CNAIR intr-un comunicat.

"Valoarea ofertei castigatoare este de 91.552.381,90 lei fara TVA, care include si procentul de diverse si neprevazute de 10%, reprezentand valoarea de 8.123.476,10 lei", se mai arata in comunicat.

In mai 2016 CNADNR atribuia contractul pentru pasajul Domensti catre aceeasi asociere, cu aceeasi oferta, insa rezultatul a fost contestat, iar situatia a trebuit transata intai la Consiliul pentru Solutionarea Contestatiilor si mai apoi in instanta de judecata.

Aici, o istorie a contestatiilor depuse in procesul licitatiei.

Constructia si proiectarea Pasajului rutier suprateran pe DJ 602 - Centura Bucuresti - Domnesti a fost scos la licitatie pe 17 martie 2015.

Pasajul ar urma sa aiba o lungime de circa 258 de metri si are ca obiectiv descongestionarea circulatiei la intersectia centurii rutiere si a liniei de cale ferata de centura cu strada Prelungirea Ghencea si drumul judetean DJ 602.