Tribunalul Cluj a admis, marti, cererea unei asociatii de a fi obligat primarul Emil Boc sa amplaseze placute indicatoare cu denumirea si in limba maghiara a municipiului Cluj-Napoca, scrie Agerpres.

CA ClujFoto: portal.just.ro

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Cluj, Simona Trestian, a declarat ca denumirea orasului in limbile romana si maghiara trebuie sa fie pe acelasi indicator, insa nu se precizeaza pe care, daca e vorba doar de indicatoarele de la intrarile in oras sau de toate placutele pe care apare denumirea orasului.

'S-a admis in parte actiunea formulata de Asociatia Minority Rights si a fost obligat primarul municipiului Cluj-Napoca sa inscriptioneze placutele cu denumirea Cluj-Napoca si in limba maghiara, pe aceeasi placuta cu denumirea in romana', a spus Simona Trestian.

Ea a mai afirmat ca asociatia respectiva a formulat cereri ca placutele sa fie inscriptionate cu denumirea orasului si in alte limbi, dar acestea au fost respinse.

Decizia Tribunalului poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Cluj, in termen de 15 zile.

Purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat ca institutia pe care o reprezinta va contesta in instanta decizia Tribunalului Cluj.